Olen selaillut keittokirjakokoelmaani ja miettinyt mitä haluaisin kokeilla. Lähinnä ajattelin testailla ruokia, joita ei Suomessa japanilaisista ravintoloista löydy. Nuudeleita ja katukojujen lounas- ja yöruokia, halpaa lounasta tavaratalojen ruokaosastoilla, izakaya-ruokaloiden tavallista sapuskaa, sushilautasia liukuhihnalla, teetä ja konvehteja... Limapapuihin eli nattoon en kyllä koske.

102003387_d1edae6f96_m.jpg5600780_93e73ef498_m.jpg

Kaksi lounaslaatikkoa eli bentoa.

Sekä Kiotossa että Tokiossa on kuuluisa kalatori. Haju on kuulemma kuumalla kelillä pahimmillaan kuvottava, mutta tunnelman takia kannatta vaivautua. Kuulemma on hienoa nähdä kokonaisen syväjäädytetyn tonnikalan ruho tai ämpäreissä polskivia lonkero-otuksia. Evikalle pitää muistaa tuoda kuivattu meritähti, jos sellaisen nään. Mikko tykkää kyllä kalasta, mutta ei niinkään äyriäisistä, mitä en voi tajuta. Popsin sitten yksin tempuraa. Grillattu ankerias kuulostaa hyvälle, mutta tulisi kalliiksi. Pallokala ei kuulemma ole erityisen hyvää ja sen sesonki on talvella. Kioton lähellä olisi tilaisuus syödä kaiseki-päivällinen kesäpäivän kunniaksi kifune-tasolla Kamo-joen päällä.

             104442.jpg