Akihabara Toys 1
Originally uploaded by Craig Mod.

Viime lauantain vietimme aiempaa kauempana eli Yamanote-linjan Shibuya-Harajuku-Roppongi -kolkkaa nahden vastakkaista puolta koluten. Heraaminen ei aamulla onnistunut niin aikaisin, etta olisimme lahteneet Tsukijiin kukonlaulun aikaan. Vaihdoimme siis suunnitelmia.

Virkamies-roolistaan vapautunut Akseli lahti vapaapaivanaan mukaan. Polkaisimme turistipaivan kayntiin nonparelleilla ja pinkilla kuoruutteella koristelluilla banaaneilla tikun nokassa. Bon apetit! Kojunamuista jai ehta rasvakerros kitalakeen kiehnaamaan.

Tiedemuseo oli varsin luonnontieteellisesti painottunut ja taynna hienoja esillepanoja, joista hahmotimme vain osittain mista oli kyse. Dinojen luurankoja, jaksollinen jarjestelma havainnollistettuna, sademetsan eliostoa, gennikarttoja... Ja kerros, jossa olisi paassyt testaamaan fysiikan lakeja kaytannossa, jos vaahtoammuttajat ei olisi vieneet jokaista laitetta. Pyh.

Akseli tiesi Uenon junaradan toisella puolella sijaitsevilla pikkukijilla saavan halpaa lounaankaltaista. Oikaisimme radan yli vahemman kaytettya reitia - ja paadyimme harrikkakujalle! Pikkutiella oli pyorakauppoja ja mekaanikon nyrkkipajoja vierivieressa.

Nirsoilin lounaspaikan suhteen vaikka olikin jo torkea nalka. Kun kelpuutin yhden paikan, tarjoilija ilmoitti tylysti ovenraosta etta emme ole tervetulleita, jos emme juttele jaappaniaa. Lisaa etsiskelya ja loysimme jauhelihapihviravintolan, joka muistutti brittilaista pubia. Vasinkin, kun seinilla oli MM-manttikuulan mainosjulisteita. Henkilokunta oli ainakin ystavallista ja ruoka maittavaa.

Ruuan jalkeen palasimme takaisin asemaa kohti, kun silmiini osui "design graphn" - pieni t-paitaputiikki myi sateenkaaren vareissa paitooja, jossa oli siansaksaa. Siis, jokin kuva ja saksaa. Tuli taas ostettua kumma matkamuistolahja kaverille ja Akseli voitti yhden puhtaan paidan itselleen rekista 2k jenilla.

Pikkukaduilla meininki oli ns. Aitoa. Muita turisteja ei nakynyt, mutta paikallisia riitti jokaiseen pieneen puotiin. Yhdesta loysin halvalla animenukkeja, pienesta seksikaupasta saatiin kiinalainen mekko Tarulle tuliaisiksi ja olimme vahalla ostaa sisustuskamaakin kotiin raahattavaksi.

Matka jatkui Akihabaraan. Kilahdin kolikkoautomaattien kanssa ja ostin kaksi ihkua kissakannykorua kavereille. Euron kappale, halpaa kuin saippua!

Teknokujilta loytyi sushipalojen muotoisia muistitikkuja ja kaikkea muutakin kraasaa, mutta myos oikeasti edullista ja hyodyllista sahkorakkinetta. Akseli katseli kannattavaa, dogo kameroita ja mina loysin halvalla kameraani muistikortin.

Paatimme, etta nukkumaan vois kerita ajoissa, mutta koska dogo missasi toipilaspaivanaan Roppongin, niin palataan Hiro-on sita kautta.