Tutkimusmielessä maasta ja sen mediasta kiinnostuneille: Japan Media Review. Hyvä esimerkki sivujen annista on kisha club -artikkeli.

Japanilaisista telkkariohjelmista kiinnostuneille sopiva blogi.

Juttu Japanissa suosituimmista verkkosivuista ja siitä miksi mobiilisaiteilla menee lujempaa kuin lähtökohtaisesti tietokoneelta käytettäviksi suunnitelluilla.

Deborah Marlon "kimonotopissa" ei ole juurikaan mitään kimonomaista, mutta ohje on helppo ja hauska. Jos Eurokankaan alelaarista löytyy sopivan itämainen kangas, tästä voi saada hauskan bilevaatteen.

Yosan verkkokaupasta löytyvät Cyber Geisha -vaatteet eivät ole oikeastaan cyberiä tai geishaa nähneetkään. Ideana on tehdä todella kapea kimonomainen vaate ja pukea sen päälle korsetti. Toimii klubivaatteena. Jos kaapistasi löytyy jo sopiva vyötärökorsetti, eikun askartelemaan kimonomainen osuus vähän isommasta Eurokankaan tilkusta.

Japanderer.com ylläpitää kokoelmaa länsimaisten starojen itsenöyryytyksistä esiintymisistä japanilaisissa mainoksissa. Lost in Translation nähneet tajuavat vitsin.

Opettele puhumaan rivoja japaniksi. Hyödyllinen Roppongin ja varsinkin Shinjukun ja Ikebukuron yöelämässä kiitäville.

Pink Tentacle: Uenon tiedemuseoon on tulossa näyttely kansantarujen hirviöistä.

BoingBoingia muistuttavasta Geisha asobi -blogista löytyi mm. työpöytä-bonsaita ja rautalanka-bonsaita. Tarina Tarantinon Pink Cat on koruissa melkein jopa ihkumpi kuin alkuperäinen Hello Kitty, joka on päätynyt jopa hampaaksi.

Tokyo Game Show 2006 on menossa ja Japan Timesissa on aiheesta juttu.

Nojatuolimatkailijan valokuva-fixi Conibentosta.

Kun otakuista on ollut puhe niin julkaistaan tämäkin: löysin itseni tämän kartan oikealta laidalta.