36100922_7faf51c7dc.jpgNinja - rukoile kuolemaa / USA: Pray for death, 1985

Ninja-elokuvien tähti Shô Kosugi esittää räväkässä toimintaseikkailussa japanilaisliikemies Akiraa, joka on salannut menneisyytensä vaimoltaan ja lapsiltaan. Uutta elämää Yhdysvalloissa aloitteleva perhe ajautuu vaikeuksiin korruptoituneen virkavallan kanssa. Kun Akiran lähimmät joutuvat hengenvaaraan, ninja-soturin on pakko turvautua tappaviin taitoihinsa.

Nelosella pe-la yönä klo 00.20. Sopivaa katsottavaa tässä mielentilassa kaveriporukalla.

Ziggy's Video Realm arvioi rainan elokuvahistoriallista merkitystä: "This is to the ninja genre what Die Hard is to action" ja antaa sille kahdeksan tähteä.

Ziggyn arvostelussa tyrkytetään tästä elokuvasta kiinnostuneille samana vuonna valmistunutta American Ninjaa. Kyseessä on "yksi niitä elokuvia, joita vain aito action-narkkari voi täysin arvostaa".

Oma toiminta-kalkkuna-suosikkini on Showdown in Little Tokyo (linkki Ruthless Reviewn mainioon esittelyyn). Kaverit saivat valita vuokraamosta elokuvan. Herrasmiehinä he päätyivät Dolph Lundgrenin tähdittämään pätkään ajatellen, että aasialaissävytteinen juoni kiinnostaisi minua. Niin siinä ei ihan käynyt - elokuva tunnetaan kaveripiirissäni lempinimellä Uppsalan ninja. Toimintapläjäyksen parasta antia olivat sen tarjoama tahaton komiikka ja homoeroottinen lataus sekä stereotypiat yakuzoista ja japanilaisista.

Kyllä kasikytluvulla osattiin.

(Kuva ei liity mihinkään mainituista elokuvista. Ciscoveran kuva löytyi Flickristä.)