Work in Progress
Originally uploaded by 8pril

Tatuoinnit voivat olla kauniita, persoonallisia ja kiinnostavia. Pahimmillaan ne kuitenkin ovat hiton rumia ja masentavia. Ison ja kömpelösti tehdyn tatuoinnin nähdessään ei voi välttyä ajattelemasta ikääntymisen vaikutuksia ihokoristuksiin ja muotioikkujen kiertokulkua ihmisiän mittapuulla. Ehkä tribaalitkin ovat retromuotia jo 2030?

Japanilaisten kanji-merkkien hakkauttaminen ihoon nousi trendikkääksi suunnilleen samaan aikaan lävistysten ja tribaalitatskojen suosion alkaessa 90-luvulla. Tyypillisesti valittiin joko nätti kirjoitusmerkki tai pari sanaa, joille etsittiin käännös sanakirjasta ja eikun neulan alle.

Tulokset voivat olla surkuhupaisia ja lähes ikuisia. Myös kiinalaista aakkosistoa raiskataan surutta musteneulan kanssa. Herld Tribune kertoi artikkelissaan, että tatuointeja laserhoidolla poistaville yrityksille riittää Yhdysvalloissa asiakkaita, kun ihmisille viimein selviää tatuoinnin välittämä merkitys. Tatuointeja myös muutetaan toisenlaisiksi, mikä sekään ei tule halvaksi. Kannattaa suosia lävistyksiä, jos on spontaani luonne ja kehokoristuksia haluaa. Niistä pääsee helpommin eroon.

 

Syksylle ilmestyi jo seuraava matka. Nuorten Journalistien tutustumisreissu Lontoon mediamaailmaan on paitsi vierailukohteidensa puolesta kiinnostava niin myös tilaisuus kuulla muiden meediouransa alussa olevien kokemuksia. Voisin koittaa puhua matkalle mukaan samalla alalla olevan serkkuni Viljan. Tästä tuli aasinsilta alkuperäiseen aiheeseen: huomasin Viiulla mahassa kirjainmerkkitatskan viime kesänä. En muista mitä hän väitti sen tarkoittavan, mutta se näytti ka-tavulle.

Paha vaan, että liput pitää maksaa heti tai toivoa, että syksyllä löytyisi tarjouslippuja. Pitäisi tehdä tänään illalla talouslaskelma kummankin matkan vaikutuksista syömisiini ja lehtitilauksiini.