Eros by Neon by Suviko.

Liftari pohdiskeli kannattaisiko tämän blogin nimeä vaihtaa, kun kirjoitin Lontoosta vai etsiskelinkö Edoa sieltäkin. Monikulttuurisessa kaupungissa ei ollut edes haastavaa törmätä japanilaisiin puutarhoihin, ruokiin, kirjoihin ja kauppoihin. Törmäsin myös nesimmäistä kertaa korealaiseen kimbabiin.

Animea löytyi sarjakuvakaupoista, Virgin Megastoresta, metroaseman seinämaalauksesta ja loligootteja tuli vastaan Sohossa. Vinkkinä muille Lontoossa piipahtaville: Picadillyllä sijaitseva Japan Centre on ravintola, ruoka-, kirja- ja matkakauppa samassa. Pikaisemmallakin visiitillä paikasta ehtii saada jotakin irti.

Puutarhoista mainitsin jo Kewn, mutta myös lähempänä Lontoon ydintä oli pieni kiotolaistyylinen keidas. Holland Parkin Kyoto Garden oli japanilaispuutarhurien suunnittelema ja varsin taitavasti Englantilaiseen ilmanalaan muunneltu keidas. Vesiputouksen ja lammen ympärillä levittäytyvä pieni puisto jäi suuremman kokonaisuuden osaksi. Holland Park oli täynnä elämää: lapsiperheitä, koiria ulkoiluttajineen, mustia pieniä kaneja, riikinkukkoja, puluja ja oravia tappelemassa ihmisten heittelemistä muruista.

Lontoo ei ollut halpa kaupunki. Eniten rahaa paloi musikaalilippuihin, syömiseen ja kirjoihin. Matkustaminen ja asuminen sinsä eivät olleet kauhean kalliita, mutta halvat majoitusvaihtoehdot sisälsivät omat yllätyksensä.