The making of "Conoscere gente sul treno" - Amari - Pt.1 Originally uploaded by eMA!.

Cityn Style Guide -liitteen katumuodin helmistä kertovassa jutussa mainittiin japanilainen luksusfarkkumerkki Evisu. Vanhoilla kunnon kangaspuilla kudotuista kankaista valmistetut farkut tuntuvat ja näyttävät retroilta, 1950-luvun housuilta. Ne  tunnistaa käsin viimeistellyistä yksityiskohdista, kuten naivistisesta lokista takataskun koristeena. Myös merkin nahkalätkä on varsin tunnistettava. Itä-Aasian piratismiongelman huomioiden ymmärtää kyllä miksi kalliin vaatteen kannattaa olla uniikki.

Farkkujen Rolls Royceksi kutsutun merkin tarina alkoi Osakasta. Kenkiä ja muitakin vaatteita valmistava yritys lausuttiin aluksi Evis, mutta 1991 lähtien Evisu. Nimi ja nahkalätkän potretti viittaavat yhteen seitsemästä shintolaisesta hyvän onnen jumaluudesta. Evisulla kävi erityisesti tsägä kalastaessa ja lokkikin viittaa merellisyyteen. Kuulemma merkin perustaja Yamane viihtyy vapaalla vapa kädessä.

256108643_f267a9cce6_m.jpg
evisu macro Originally uploaded by tomshouse.
Evisu Jeans Originally uploaded by auspic88.

Evisua myydään ympäri maailmaa, mutta ihan aitoja Japanissa valmistettuja farkkuja ei tältä mantereelta saa ostettua. City-lehti tiesi kertoa, että Euroopan markkinoille pökät valmistetaan Italiassa. Trends in Japan -sivuston artikkeli Jeans from Japan: Denim Fans Love Evisu Brand's Vintage Look kertoo lisää. Ostopaikkoja ja kauden mallistoa voi tiirailla
Evisun virallisilla sivuilla.