Otsikon listaan voisi lisätä vielä japanilaisen lelutehtailijan. Isäni kertoi vitsejä saksalaisten kekseliäisyydestä, mutta jokin näissä japanilaisissa ideoissa on kiehtovan outoa ja innovatiivista.

Loistavia keksintöjä lelujen puolella aiemmin mainitsemieni Sirotanin ja mutapallojen lisäksi on myös kätevä kissankäpälä, jolla voi kiusata työkavereita. Ostamalla samantien kaksi pääsee leikkimään kissatyttöä. Neeeeee!

Mutta tässäpä vasta loistava lelu kasvamassa olevan polven edustajalle, jonka vanhemmat toivovat pojastaan rokkaria. Pienelle musiikkinerolle sopii lahjaksi myös ledejään välkyttelevä iFish, joka osaa sämplätä itse parantavaa musiikkia niin myös heilutella pyrstöään. Kumpi noista nyt oli se myyntiargumentti? Melkoista kekseliäisyyttä osoittaa myös lelujen vuokraaminen.

NHK televisioyhtiön maskotti Domo-kun on noussut hittileluksi myös Jenkeissä. Verkkohuumoria seuraavat saattavat muistaa karvaista kulmikasta perunaa muistuttavan pikkuhirviön pari vuotta sitten jokapaikassa verkossa vastaantulleista pilakuvista. Tutkimuksen mukaan 90% japanilaiskersoista tunnistaa maskottimonsterin. Uudempi NHK:n luomus on vahingossa kulttihahmoksi päätynyt Spoo.
6594394_b6aa457150_m.jpg170589282_e17415faea_m.jpg

Vaatemuodin puolella, kuten Vilja huomautti, minihameet meni jo. Kesän kuuma muotivillitys ovat lannevaatteet naisilla. Myös geo-tagging on niin last season.