Se alati odotettu seuraava iso trendijuttu on jo Suomessa. Korealainen manhwa kattaa käsitteenä sekä sarjakuvan että animaatiot eli se vastaa sekä mangaa että animea. Selvä ero mangaa on, että manhwan lukusuunta on meillä totutun mukainen vasemmalta oikealle.

NETCOMICS-yhtiön manhwa-julkaisuja esittelyineen<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

http://www.netcomics.com/comic/highty_rated.htm

51719426_34588a3c8f_m.jpgPucca

Pikku Myytä muistuttava korealainen Pucca-hahmo on tullut ala-asteelaisille tutuksi jo parin vuoden ajan repuista ja pyyhekumeista. Molemmat hahmot käyttävät nutturaa: Puccan tyyli eli odango-kampaus esiintyy eri variaatioina Japanissa, Kiinassa ja Koreassa ja monilla tunnetuilla fiktiivisillä hahmoilla on tuplanutturat. Ainakin Street Fighterin Chun Li ja Sailor Moonin Usagi. Odango tarkoittaa mykyä eli taikinasta tehtyä pientä täytettyä "pullaa", jotka joko höyrytetään tai uppopaistetaan kypsiksi. Jos olette joskus dim sumiin törmänneet, niin tiedätte mitä tarkoitan. 

Kiinalaisen nuudeliravintolan omistajan reipas tytär on ihastunut vaeltavaan samuraihin, Garuun. Suurimmassa osassa javaanimaatio-tarinoita Garu koittaa pitää alati lähestymisyrityksiä tekevän Puccan loitolla. Yleensä tyttö onnistuu saamaan pusunsa, vaikka väkivallalla, mutta useammin viekkaudella.

PuccaClub-sivuilta löytyy animaatiopätkiä kohdasta Amusement: http://www.puccaclub.com/

         9418037_e7b4a36f5e.jpg

Pseudomanga

Pseudomangaksi kutsutaan muualla kuin Japanissa tehtyä mangaa. Nyt korealaissarjoille on vakiintunut oma nimitys ja Suomessa piirrettyjä sarjoja voidaan kutsua finnmangaksi.

Seraph Inn - fantsuhenkistä pseudomangaa verkossa
http://www.seraph-inn.com/viewcomic.php?page=1

Paradox Lost - scifi-pseudomangan sivut
http://paradox-lost.com/week1.htm

Chugworth Academy - ja lisää pseudomangaa, tällä kertaa pikkutuhmaa college-huumoria
http://chugworth.com/comic.php?id=1

Piirrustusoppaita

MangaTutorials.Com - ilmaisia vinkkejä piirtämiseen
http://www.mangatutorials.com/

How to Draw Manga -kirjasarjan sivustolta löytyy muutama ilmainen tutoriaali.
http://www.howtodrawmanga.com/tutorial.html