IMG_0082 by art.reyu.

Huomasin Flickristä, että muutkin ovat keksineet saman huvin kuin minä eli outojen typotettujen tai muuten päin hongistoa kirjoitettujen t-paitojen bongailun Japanissa. Engrish.comissa on oma osastonsa tekstatuille pukimille (joskaan kaikki eivät ole Japanista).

Muutama paita oli pakko tuoda tuliaisiksi, koska molemmista tuli tietty kaveri niin elävästi mieleen. Oli vaan pakko nähdä ne paidat niiden päällä. Muaha. Omituisella paitalahjalla saa testattua tuttavien huumorintajua - älytöntä tekstiä rinnuksillaan tai selässään kantavan on pakko osata nauraa itselleen. Ja eipähän tarvitse itse laittaa niitä paitoja päälle nähdäkseen ihmisten reaktiot!


DSC01896 by jussip.

Ostin Aleksille valkoisen paidan, joka tuli vastaan Kioton rautatieaseman alla pienessä vaatekaupassa. Paidan etupuolta koristavat tyylikkäästi mikrofonien silhuetit, mutta takapuolella lukee "Standard of language. Now it's your turn. What's your name?" Ei tule ihan joka kulmassa kadulla vastaan samanlaista.

Myös vierailu kirppiksellä Harajukussa tuotti tulosta: Paula sai goottihenkisen "love, love, rock & choop"-paidan, jossa valuvien pääkallojen lisäksi oli tammenterhoa pitelevä glitter-orava. Kawaiiii!

Engrishistä revittiin huumoria muidenkin lahjojen kuin vain paitojen kohdalla. Hannan ja Turkan Panda-Z -hahmojen laatikon kääntöpuolella kerrottiin pakkauksissa olleista mechoilla ajavista eläinhahmoista (Hamu Ichiro ja Dr. Jangarly) sekä ilmeisesti sarjan motto:  "Check ignition! and power on! We start running on the field."