231771319_5f2e289964_m.jpg82963428_0838a44310_m.jpg
Stream flowing to a pond in Arisugawa Memorial Park 
by Suviko.


Minami-Azabu on lähetystöjen ja pikkukujien kaupunginosa Hiroon ja Roppongin välissä Tokiossa. Kaikki mainitut alueet tunnetaan kansainvälisestä värityksestään - joko asukit ovat ulkkareita tai sellaisten lähellä mielellään asuvia japanilaisia.

Arisugawa Memorial Parkille kävelee pari minuuttia Hiroon asemalta ja sen ohi on noustava ylämäkeen, jos haluaa löytää Suomen lähetystön. Samalla vaivalla nousun tekee puistoalueen porttin sisä- kuin ulkopuolella. Viheralue ei ole suunnattoman suuri, mutta sinne mahtuu Tokyo Metropolitan Libraryn pääpiste, lasten leikkikenttä sekä pikkusaarten koristama ja kalastajien suosima lammikko. Rinteeseen rakennettuun puistoon on saatu mukaan myös vesiputous.

Puistossa riittää luontokappaleita kaupunkilaisten ihmeteltäväksi. Koirantaluttajien poistuttua yöpuulle paikka herää kunnolla eloon: hyönteiset sirittävät illan hämärtyessä ja näimme yöllä puiston nurkalla lepakkoparven lennossa. Lammella oli ankkoja ja ilmeisesti jotakin kalastettavaakin, mutta kilppareita emme nähneet. Niitäkin ja joitakin käärmeitä puistossa on nähty.

Puisto on pystytetty Arisugawa no Miya Takahito Shinnoon eli prinssi Arisugawan muistoksi. Mies itse tervehtii pääportista sisään tulevaa vierailijaa hevosensa päältä. Pronssipatsasta katsellessa tuli mieleen, että kyseessä mahtaa olla paikallinen Marski. Miehellä olikin merkittävä rooli Meiji-restauraation ja shinton miehenä, mutta ei kuitenkaan Mannerheimin veroinen.


Tämä on lähinnä lähetystössä pitkästyvälle Akselille: lue Zenpukun temppelin historiaa ja lähde kävelylle? Verkosta löytyy ohjeet miten paikan löytää. Ei maailman suurin turistinähtävyys tai spektaakkeli, mutta hiukan erilainen historiallinen kävelykierrosmesta.