adventure to Rupee Land
Originally uploaded by nexus7.


Zelda-sarjan pelejä pelanneille tuttu Tingle on Japanissa yllättävän suosittu sivuhahmo. Keijuksi pukeutuva, ilmapallojen avulla lentävä 35-vuotias mies on saanut ensimmäisen oman pelinsä, jossa ahne punanenäinen ukkeli keräilee rupioita.

Suomenkielinen Wikipedia kertoo pelin juonesta seuraavaa:

Tingle-keijuna Zelda-peleissä esiintyvä hahmo tavataan keski-ikäisenä miehenä, ennen muuttumistaan satuolennoksi. Mies kutsutaan taikalähteelle, jossa hänelle kerrotaan, miten kolikoiden kerääminen auttaa tätä siirtymään unelmien maahan, Rupee Landiin (Rupee on The Legend of Zelda -peleissä käytetty rahayksikkö). Mies vastaanottaa tehtävän ja muuttuu Tingleksi.

Peliä ei ole julkaistu Japanin ulkopuolella, mutta fanit ovat toiveikkaina kääntäneet nimen "Freshly-Picked Tingle's Rose-Colored Rupee Land" julkaisupäivää odotellessaan. Sitä ei välttämättä tule.

Nintendo on huolissaan Japanissa suositun hahmon vetovoimasta englanninkielisten pelien markkina-alueilla. Pelifirman verkkosivuilta löytyy kysely, jossa tiedustellaan englanniksi kiinnostaisiko kansaa Tingle-peli tai -krääsä.

Vastaanotto ei ole ollut turhan suopeaa. Zelda-piireissä Tingleä vihataan lähes yhtä fanaattisesti kuin Jar-Jar Binksiä scifi-porukoissa. Erityisesti pönäkän feikkihaltian ääntely ("Tingle-tingle, kolooh-limpah! These are the magic words Tingle created my self. Don't steal them!") on pidemmän päälle verottanut pelaajien hermoja.

Toisaalta ärsyttävyydestä provosoituminen ja kohkaaminen tekee hahmosta entistä tunnetumman. Vuonna 2004 turhautuneet konsolipeliarvostelijat pistivät pystyyn IGNcubeen "Die, Tingle, Die! Die!"-kampanjan. Sen jälkeen Tingle on vieraillut muun muassa Crashlander-sarjakuvassa. GayGamer.com valitsi Tinglen homohtavimmaksi videopelihahmoksi. Tässä koko lista, sijalta 20 alkaen.