shibuya crossing
                                  Originally uploaded by tamjpn.

Shibuyan asemalta ulos pompatessaan nakee Sen Risteyksen. Montaasikuvana panoraama risteyksesta: http://flickr.com/photos/g205/41981808/

Jos aiemmin olen ihmetellyt Tokion hiljisuutta niin nyt elvisi mihin ne kaikki ihmiset on menneet.


Montage Shibuya
Originally uploaded by
G205.

Tallutelin ympariinsa kauppoja katellen ja keraillen ilmaisjakelulehtia, klubiflyereita ja jonkun hylkaman mangalehden. Tutkimusmatkaileminen ostosparatiisissa oli hauskaa. Paikallisen Anttilan eli LoFtin kerrokista loytyi muumejakin! Ja Marimekkoa. Seka lehdissa etta juna-asemien mainoksissa nakyy suomalaisen rattikaupan logoja.

En meinannut uskaltaa ostaa mitaan. Tuntui, etta kohta loytaa kuitenkin paremman version tai kauniimman asian kuin juuri kassaan kilauttamansa ostokset. Loysin temppelikalligrafiaa varten vihon ja pienia tuliaisia. Kaikki pakataan erikseen. Muovipusseja tulee ihan hervotonta vauhtia reppuun.

Sirotan-hyljetta en ole viela nahnyt. Hello Kittya nake paljon ja Totoroa kans, mutta yllattavan suosittuja ovat Disneyn hahmot: Puh, Nasu, Minni ja Mikki, Stitch ja valkoinen kissanpentu Aristokateista. Gloomy Bear eli verenhimoinen ihmistappajakarhu oli myos leluhyllylla esilla.

Nakojaan Pirates of Caribbean on suosittu Japanissa. Ykkososalla myydaan Jon Deppu ja Kiira Kanaitrei -krasaa edelleen. Ja niin - piraattipukuisia Stitch-pehmoja. Ja niita saakelin kissantassuleluja. Niita oikeesti myydaan taalla. Voe hyvaa paivaa.

Kaupoissa ei saisi kuvata, mutta oli pakko napata kuva koulupojista hypistelemassa sisakkoasuja. Samalla osastolla oli kyykistyneiden naisten jalkojen muotoisia tyynyja. Norttipojat voi fantasioida nukkuvansa tyton sylissa painaessaan paansa pehmomuovipolvelle. Eh.

Palloilin ympariinsa ja kokeilin vihreatee-jaahakkelusta viilentavana juomana. Annoksen paalla oli punaisia makeita papuja mossona. Kummaa kamaa. Ei pahaa, mut en ostais uusiksi.

Tavallaan onni, etta paikalliset on niin pienia etten loyda sopivia vaatteita liian helposti taalta.

dogo kavi parasiittimuseossa, joka oli kuulemma kiinnostava, mutta en halunnut nahda sielta napsittuja kuvia tai ostettua matkamuistopaitaa. Oli kuulemma loytanyt jonkin buddhalaistemppelinkin matkalla museolta Meguron asemalle sattumalta seuraamalla kadulla ollutta kivista opastinta.

Tapasimme omilla reiteillamme seikkailtuamme Hachiko-koiran patsaalla Shibuyan aseman vieressa. Uskollisen koiran tarinan voi lukea taalta: http://en.wikipedia.org/wiki/Hachiko

Iltaohjelma on viela auki. Huomenna vois herata ja menna Tsukijiin kalatorille, sit Ginzan lapi palloillen junalla Uenoon tiedemuseoon ja puistoon.

Tata kirjoittelen HMV-levykaupan ylakerran nettikahvilasta. Tunti parihuonessa maksaa 450e (jenin kurssi on 145 luokkaa eurolla) eli yks kone ja kahdenistuttava sohva. Kopissa oli ps2 ja telkkari. Kaytavalta pystyi hakemaan lainaan niin paljon mangaa, lehtia ja kirjoja kuin ehtii lukea. Kahvikoneesta loytyy teeta ja kuumia ja kylmia juomia kymmenia sortteja Naksuruuat on halpoja joten piti testata riisipalleromikroateria - ei kovin kaksista, mut tulipa kokeiltua.