Nigiris got good memory by Suviko.

Kipeänä olemisessa parasta on nukkuminen. Herätyskello ei soi ja päivätorkut voi ottaa vaikka kahdesti, jos siltä tuntuu.

Toiseksi parasta on kuvien järjesteleminen. Flickrin ilmaisen tunnuksen kuukausirajat paukkuvat, joten on pakko vissiin investoida 20 euroa vuoden laajennokseen, jolloin kuukaden kaista- ja taltiointikiintiö nousee kahdesta megasta kahteen gigaan eikä kansioiden määrälle ole enää rajoitusta.

Lisäksi innostuin geotagaamaan Krakovan, Meksikon ja Japanin reissun kuvat sekä tietenkin kotona Helsingissä napsitut otokset. Geotagattujen kuvien sijainnin löytää Flickrissä kunkin kuvan sivulta oikeasta alalaidasta kameran mallitietojen ja otoksen päivämäärän vierestä. Koko maailmankarttani kuvineen näkee täältä.

Systeemi ei ole vielä ihan täydellinen. Sateliitti- ja karttakuvien paras tarkkuusaste on niin epämääräinen, että kaikki Tokiosta ottamani kuvat ovat klimpissä Tokion aseman kohdalla. Vastaavasti Helsingissä monien turistien kuvat on sijoitettu Elielin aukiolle. Itse nyhersin Helsingistä napsimani kuvat suunnilleen oikeille kohdillee, samoin kuin Kioton otokset.

Muistin lehtijutun nähdessäni käyneeni äitini kanssa Villandryn linnassa Ranskassa. Jotta edes paremmat paperilomakuvat saisi verkkoon, vaadittaisiin kolmen viikon sairasloma niin, että pää ei olisi ihan kuumehoureinen ja tukossa nuhan takia.