Originally uploaded by toune.

Internet on aina samanhintainen tietyn kaupunin hostelleissa, vaikka osa koneista on kunnollisia ja osa ihan ladoja. Tama milla nyt nakuttelen on varsin tukossa ja muisti ei meinaa riittaa selaimen pyorittamiseen kaiken koneeseen asennetun roinan takia.

Osaka on ruma kaupunki. Palloilin siella tanaan puoli tuntia ja se riitti, ainakin talta eraa.

Hautuumaa, jolla kavin ja josta sain sinetit ja kalligrafian tietamatta paikan nimea, ei tunnu olevan missaan turistikartassa. Sen sijaan japanilaisranskalainen tytto tulkkasi, etta musteessa seisoo Kyoto unzen jinja/jinya. Hmm.

Kamojoen myotaissti kulkeva kaunis kanaali K's Hostelin takana on nimeltaan Takusegawa.

Eras huonetovereistani on 82-vuotias ranskalaismummi. Herttainen isoaiti on kaynyt Nepalissa viime vuonna ja seikkailee nyt Japanissa maisema-arkkitehtuurista kiinnostuneen ja juuri lukiosta valmistuneen hottiksen tyttarenpoikana kanssa.

Taiwanilaiset tuntuvat ymmartavan yllattavan hyvin kanjien perustella mita kartoissa lukee.

Yukatoihin lisataan joskus hihansuihin ja kaulukseen pitsia. Karmean nakoista.

Kun osoittelin taivalle, etta kohta alkaa sataa ja elehdin sormilla ripottelumaiesti, tati Himejin pihalla sanoi "pikapika" ja hymyili. Sataa?

Opin linnoihin liittyvaa sanastoa englanniksi. Uusia termeja olivat mm. mount ja bailey.

Kammenet suorina ristin muodostamalla voi elehtia, etta juna-aseman kaikki rinkalleni sopivat matkatavaralokerot on taynna. Lokerikonhoitajaseta naytti, etta tossa ois pienempi kaappi, ettakoita tunkee sinne. Hienoisella vakivallalla sain rinkan sullottua sisaan. Voitto! Ja saastin viela samalla euron.

On tyhma repia jalkapohjien rakot puhki, jos meinakavella tuntitolkulla samana paivana.

JR Kyoton aseman takana on Kintetsun asema. Jos sattuu loytamaan Kintetsu Mallista hienon loligoth-kaavalehden, joutuu Visa Electronin omistaja juoksemaan kummankin aseman lapi Kioton Postitalolle nostaaksee rahaa. Ja sitten takas. Arf. Turha ramppaminen hiostavalla saalla ja risat kintut on aika ultimaalinen hajotus.

Kanattaa soittaa tayteenbuukatun kaupungin hostellit lapi juuri ennen niiden astaanottojen sulkemisaikaa no-show vapautumisten toivossa. Paadyin takaisin Gojo's Guest Housee, jossa on nakojaan nyyttaribile menossa. Kokkaavat grillattuja mustekalapaloja. Vois liittya seuraan blogimerkiat raaousteltuani, sit otta suihkun ja lukea aamuun asti. Aamulla lahden seiskalta kohti Nagoyaa ja lentoasemaa.