241586960_07583facc6_m.jpgKiire. Heräsin kuudelta ja pakkasin Lontoota varten vaatteita ennen töihin lähtöä. Kunnolla työpöytäni ääressä herättyäni tulin hyvälle tuulelle singaporelaisen Jonathan Yuen satumaisia interaktiivisia maalauksia katsoessa.

Kovin mullistavia kulinaristisia kokeilujakaan ei ole tullut suoritettua. Viime viikolla löysin Sokoksen S-marketista japanilaisia maustettuja riisikakkuja. Teriyaki kuulosti makuvaihtoehtona paremmalle kuin merilevä, joten otin sen ja tarjosin kavereille. Keksien pinta oli tahmea, mutta niin oli rakennekin parin puraisun jälkeen. Ihan jännä maku, mutta en useammin jaksaisi kaivella ruokaani irti takahampaista. Riisikakut on tosin tarkoitettu teen kanssa syötäviksi eikä ihan kuiviltaan vedettäviksi.

224578.jpgJos olisi aikaa, haluaisin ehtiä katsoa ensimmäisen Creative Commonsin alla julkaistun animaatioelokuvan Elephants Dream. Tyydytin taidenälkääni surffaamalla: verkkolehti Radar julkaisi Joan Sinclairin valokuvakirjan sisältöä. Sinclair on käynyt dokumentoimassa Tokion Kabukichon host clubeja. 

Perinteistä ja populaaria yhdistävissä Fujiko Isomuran töissä muun muassa Hämähäkkimies, Betty Boo ja useat Dineyn piirroshahmot vierailevat Edo-kaudella. Poptaidetta varten ei tarvitse kysellä Disneyltä lisenssiä, mutta toisaalla verkossa myydään yhtiön viralliseen fanituotteistoon kuuluvia lasten kimonoita. Vieressä Lumikki-furisode.

Perjantaista lähtien kirjoitan hetken aikaa olosuhteiden takia eli viikon reissun ajan Lontoosta ja Englannista. Tarkoitus on bongata Edo-kauden taidetta British Museumissa ja testata opaskirjan kehuma ramen-lounas.