Juuri rauhoittunut matkakuumeeni roihahti taas, kun Dogo päätti ottaa äkkilähdön kavereineen Kreetan länsipäätyyn Hanian maakuntaan.

Geranin kylä sijaitsee 15 kilsan päässä alueen pääkaupungista Haniasta. Verkko-oppaiden mukaan lähistöllä ei ole mitään hillittömän upeita muinaisia historiallisuuksia, mutta kyllä mullekin kelpais viikko kalliorantaa, kanjoneissa patikointia ja minoalaiseen kulttuuriin tutustumista.

En ole koskaa käynyt Välimerellä tai Kanarialla, joten en osaa ihan 18761821_ef77da29b0_m.jpgkuvitella kalastajakylää silmieni eteen. Ainakaan tämä kohde ei vastaa yleisintä stereotypiaa loputtomista rannoista täynnä kärähtäneitä turisteja.

Eniten aloin haaveilla paikallisista ruuista. Nälkähoureisessa päiväunessani kermaisen pehmeä fetakimpale murtuu salaattiin oliivien ja viininlehtikääryleiden kaveriksi naukkaillessani paikallisia viinejä. Äyriäisten ja pinaatin kanssa hautuneen murean kalan on pyytänyt joku aamulla näkemistämme kalastusaluksista. Jälkiruoaksi tarjoilija tuo valtavan hunajaa tihkuvan baklavan ja lasillisen makeasti hajuvedentuoksuista muscat-viiniä.