Lahdin Kyomizu-deralta kohti Kodajin temppelia, joka sijaitsee pohjoisempana samaa vuorenrinnetta. Kierrellessani loysin vahingossa turistikarttaani merkitsemattomia paikkoja. Ensimmainen oli Seiryu-enin puutarha, jossa Kinoshita Chohoshi -niminen waka-runoilija vietti vanhuudenpaiviaan. Paikka oli nykyisin muutettu museoksi ja turistirihkamakauppakeskittymaksi. Ilmeisesti mesta ei ollut riittavan merkittava paatyakseen mihinkaan neljasta kartasta, jota kaytin kaupungin navigoimiseen.

Seuraavaksi tormasin paikkaan, jota luulin Kodajiksi, mutta joka olikin buddhalainen sotasankareiden hautausmaa rinteessa. Sain temppelin sinetit ja kalligrafialla nimenkin, mutta en edelleen tiennyt missa olin. Puoliksi englanninkielinen brosyyrikaan ei valittanyt varsinaisesti mainita paikan nimea.

Miesta on kuollut monessa sodassa. Uusimmat muistomerkit olivat viime vuosisadalta.

3232951_d6971a3ce6_m.jpg66750403_7d8695b7c9_m.jpg

Seuraavaksi loysin Kodajin, jonka hiekkaiset, sammaliset ja bambuiset puutarhat patikoituani bongasin reitin viereiselle suurelle Buddha-patsaalle. Ryozen Kannon patsas on omistettu toisessa maailmnsodassa kaatuneille, niin omille kuin ulkomaalaisillekin.


Ryozen Kannon
Originally uploaded by MShades.