Panko Crusted Fried Chicken Roll with Ginger and Shiso
Originally uploaded by Nathan.Gray.

Japanilaista ruokaa pidetään kovasti terveellisenä, mutta ei se sitä aina ole. Kyllä sielläkin löytyy keittotaidon perusteista uppopaistamista, muuta rasvassa lilluttamista ja kuorruttamista. Dipit ovat usein soijapohjaisia, joista saadaan lisää suolaa ja rasvaa ateriaan.

Pankoksi kutsutaan hyvin kuohkeita vehnäleivän muruja, joita käytetään esimerkiksi tonkatsun eli paneroidun japanilaisen possupihvin valmistuksessa. Yhdysvalloissa tällaista korppujauhoa löytyy yhä useammasta Aasialaisia ruoka-aineita myyvästä marketista tai herkkukaupasta.

Viereisen kuvan ruokalaji on valmistettu rullaamalla kanafileet tuoreen suikaloidun inkiväärin ja shiso-lehden ympärille ennen paneroimista.