Vuodatus on ollut ylläpidon käsissä viikonloppuna. En ole uskaltanut uusia postauksia laskea epävakaalle alustalle. Toivottavasti uudistukset mullistelu saatiin vietyä jo päätökseen.

Egogooglaus eli oman nimen esiintymien etsiminen on tylsää, mutta nappaamieni kuvien seikkailuja tykkään seurailla. Löysin eilen Flickr-työkalun, jolla pystyy selvittelemään mistä kuviin pulpahtelee kävijöitä eli mistä niihin on linkkejä. Yksi kuva oli päätynyt sushi&gadget-blogiin ja toinen cosplaypimu-blogiin. En osaa erityisemmin espanjaa, mutta arvaan, että kommentissa kehutaan Psylocken keuhkoja. Edelleen on ratkaisematta tämän kuvan mysteeri eli miksi hitossa sillä on ollut noin paljon trafiikkia.

Omituisin linkkauslöytö oli Kensal Greenin hautuumaalla muratin peittämästä hautakivestä ottamastani kuvasta kirjoitettu tarina. Flickring Tales -poppoolla on potentiaalisesti useampikin mun kuva idea-apuna tarinankirjoituksessa.

Flickristä löytyi myös Suomeen hullaantunut jenkkipariskunta eli kate ja Adam. Olivat tulleet häämatkalle Skandinaviaan, kierrelleet Tallinnassa, Köpiksessä ja Tukholmassa ja käyneet katsomassa HIM:n uudenvuoden keikkaa Tavastialla. Mutta että olivat vahingossa löytäneet Tinttiinkin, kun sarjisten mukaan nimetty paikka, jossa voi pestä pyykit, oli kiinnostanut.

Parhaiten olivat viihtyneet Helsingissä ja jopa miettineet tänne muuttamista. Olen aina pelännyt, että Helsinki olisi turisteille karmea pettymys. Revontulia ja poro ei näy, mutta talvi on just niin kylmä kuin on matkailuoppaissa annettu ymmärtää. Meillä ei ole Tallinnan tai Turun hienoa keskiaikaista kaupunginosaa tai linnaa eikä Tukholman ja Kööpenhaminan kuninkaallista glamouria ja historiaa.

Viikonloppuna tästä tuli juteltua suomalaiskavereiden kanssa. Turkka ja Topi mietti, että baarikulttuuri on meillä ehkä rennompaa kuin kosmopoliitimmassa ympäristössä. Täällä ei ole niin nuukaa ovella pukukoodin tai tanssilattialla ja tiskillä nokkimisjärjestyksen kanssa. 

Jutustelu Katen kanssa alkoi siitä, kun löysin kuvasetin Renaissance Festival: A Guide to Inappropriateness. Vilja, jos lohduttaa yhtään niin on niitä huonosti pukeutuneita teinejä ja ei-enää-teinejä näköjään muuallakin kuin Ropeconissa.

Kate in Senate Square by acshepard.