FinnPARAnoids on suomalaisten paraparan harrastajien yhteenliittymä. Heidän sivuiltaan käy ilmi mistä lajissa on kyse: helpohkoksi koreografioidusta discotanssista, jossa liikkeet tehdään lähinnä käsillä. Jokainen soolotanssija toistaa kuhunkin biisiin luotua koreografiaa, mutta kyse ei ole atleettisesta tanssimuodosta eikä aerobicista. Tarkoitus on laskea klubitanssahtelun kynnys mahdollisimman matalalle - ja myydä nuorisolle parapara-videoita ja -pelejä.

Laji on Wikipedian mukaan syntynyt jo 70-luvulla, mutta alkanut nyt vasta kerätä laajempaa kiinnostusta. Kukapa olisi karaoken ja tanssimattojen jälkeen yllättynyt. Parapara-buumi alkoi Japanissa 90-luvun lopussa. Spekulaatioiden mukaan parapara olisi saattanut syntyä festivaalien joukkotansseista.

Musiikiksi valitaan useimmiten euro- tai j-poppia. Muista variaatioista Wikipedia kertoo seuraavaa: Some variants of Para Para are also present such as TechPara (which would be danced to Hyper Techno techno) and TraPara (which would be danced to trance). This is also known as Torapara.

Miksi minulle tulevat mieleen lentoemojen turvallisuusohjeistukset...

Edit: Luulitteko miehet jo, että tämä villitys ei kosketa teitä? "Get mutherfucking hyper-hyper"