Tässä merkinnässä tehdään reipas hairahdus japanilaisesta kiinalaisuuden puolelle. Veikkaan, että tulen joskus hölisemään korealaisistakin ilmiöistä, jos kiinnostavia asioita tulee vastaan. Puristit voi pistää simmut kii.

jadesoturi.jpg

Suomalais-japanilaisen Ruokala Lokki -elokuvan jälkeen seuraavaksi on tulossa ensi-iltaan (13.10.) suomalais-kiinalainen fantasiaelokuva. Jadesoturissa potkuhumppa eli kung-fu -elokuvan wuxia-genre on naitettu Kalevalalaisille taruille.

Toisin kuin Lokin kanssa, tällä kertaa käsikirjoitus on syntynyt suomalaisten kynästä ja ohjauksestakin vastaa kotimaisen flopin (kirjoittajan mielipide) pukannut AJ Annila. Näyttelijäkaartissa on suomalaisten lisäksi ehtoja kiinalaisvahvistuksia. Traileri näyttää kauniille, mutta juonta siitä on paha alkaa arvailla.

Jadesoturin viralliset sivut

Elokuvan tiedot Suomen elokuvasäätiön sivuilla

Traileri

Hennon epäillä, että elokuvaelämys tulee maistumaan kalkkunalle, mutta odottelen toiveikkaana viihdyttävää ja visuaalista toimintasekoilua. Kunhan taso pysyy kotimaisen Blood Ceremoniy -yhtiön historiallisen vampyyrielokuvan Rites of Bloodin yläpuolella, olen tyytyväinen.

Lisäksi veikkaan, että Lokki menestyy maailmalla paremmin, mutta Jadesoturi kerää enemmän kotiyleisöä. Ans kattoo.