Tokiossa on paljon kaikkea söpöä ja ihkua naisille. (Valitan, mutta miesten shoppailumahdollisuuksista tiedän todella vähän. Muutamasta paikasta olen jotakin verkosta lukenut ja listaan ne.) Jos kukkarosi kestää ja olet korkeintaan kokoa 38, tässä listaus mahdollisesti kiinnostavista paikoista.

176704644_e35fad5ba1_m.jpgShibuya 109
Se paikka, jossa Paris Hilton käy, kun tulee Tokioon kääntymään. J-muodin temppeliksi kutsutussa tavaratalossa on kymmenen kerrosta viimeisimmän huudon mukaista asustetta, korkkaria ja roiskeläppää. Japanilaispissikset eli kogal-tyypit viihtyvät täällä. (Akseli huom: Verkossa väittävät, että täällä olisi hyvä valikoima eurooppalaisia karkkeja B2-kerroksessa ja myös miesten vaatteita jollakin tasolla.)

Shibuya Tokyo Hands
Askartelijan ja tuunaajan mekka. Kahdeksan kerrosta juttuja, joita ommella ja liimailla vaatteisiin ja joita Tiimarista ei saa.

Harajuku LaForet
109n jälkeen kakkonen tavaravolyymissä mitattuna. Tyyli on ehkä himpun teinimpää kuin 109ssä, mutta aika samaa settiä kuitenkin.

Takeshita Dori
Harajukun legendaarinen shoppailukatu. Punkka, lolitaa, korealaista, sadan jenin kauppaa, outoja sukkia... Täältä löytyy

Marui Young Shinjuku
Goottilolitojen puuhamaassa on neljä tälle tyylisuunnalle omistettua kerrosta. Marui-ketjun liikkeet tunnistaa 0101-neonvalomerkistä.

Marui Men's Shinjuku
Japanilaisten trendimerkkien pukimia miehille.

Omotesando
Kansainvälisten muotitalojen ja Marimekon lippulaivat löytyvät tältä kadulta.

Jos kaipaat sijaintitietoja mainituille paikoille, vilkaise oikean kaupunginosan kohdalta Metropoliksen shoppailuopasta tai googlaa. Lisää kuvauksia missä minkäkin tyylin mukaisia vaatteita saattaisi olla löytyy aiemmin linkkaamastani Metropoliksen oppaasta Tokion tyttöjen eri tyyleihin. Siellä on näkäjään ollut aiemmin juttua myös ulkomaisista japsityylejä omaksuneista tytöistä.

Japanilaisia merkkejä ja tyylin kulmakiviä

183212571_595423e4dd_m.jpgChanelahit ja muut fashionistat: Gucci, Chanel & Vuitton. Muutkin käy, kunhan merkki on tunnettu ja näkyy. Lyhyitä hameita, laukkuja (joista osa aitoja ja loput hyviä kopioita Shinjukusta).

Loligoottimerkkejä: Moi-même-Moitié, H Naoto, Baby the Stars Shine Bright, Atelier Pierrot, Black Peace Now ja Marble. S-inc myy osaa noista verkossa englanninkielisillä sivuilla. Nimet ovat levinneet kauas ja nykyisin hinnat on suolaiset.

Ganguro: Surffimerkkejä ja biitsivetimiä, joita voi käyttää klubillakin - kuten rantasandaaleja tai sandaletteja, kiinanruusuja vaatteissa ja koruissa, rannerenkaita, kietaisuhameita. Muuten aika samaa kogal-meiningin kans.

Decora: Ostavat kirpparilta ja tekevät itse koristelemalla. Bongaa kirppiksiä ja osta sadan jenin kaupasta tai muualta tolkuton määrä pinnejä, kännykkäkoruja jne.

Cosplay: Jos haluat cosplay-arsenaaliisi täydennystä, käy seksiliikkeessä. Niistä löytyy minihameasuja, uimapukumaisia race queen -kuteita ja kiinalaistyylisiä tyköistuvia mekkoja, joista voi jatkojalostaa animehahmojen asuja.