16611097_cd8e8e8f48_m.jpg161595629_ab54793e7f_m.jpg
yeah, cause robots are SO boring...
Originally uploaded by mckibillo.

Otaku suomentuu kutakuinkin nörtiksi. Suomessa ja muissa länsimaissa termillä viitataan nykyisin lähinnä japanilaisen popkulttuurin faneihin. Osa menee niin pitkälle, että opettelee kieltäkin ymmärtääkseen paremmin japanilaisia animaatioelokuvia- ja sarjoja sekä sarjakuvia (anime ja manga). Nekin otakut, jotka eivät varsinaisesti osaa japania, lisäävät suomalaisten nimien perään -chan ja -san ja hihkuvat "kawaiiii!!!" (söpööööö).

Cosplayn eli anime- ja manga-hahmoja imitoivissa asuissa poseeraamisen kasvava suosio on huomattu jo roolipelaajien parissa. Larppaajat ovat ylemmyydentuntoisina todenneet, että eivät olekkaan harrastajahörhöpiirien (keskiaika-, starwars-, startrek-, tolkien- jne intoilijat) alinta pohjasakkaa.

163581966_dc6b2729d4_m.jpg6219226_95fb4d293d_m.jpg

En tiedä kuinka hyvin japanilaiset cosplay-harrastajat ovat perillä länsimaisista matkijoistaan. Yritän perustella itselleni, ettei minua voi sotkea länkkäri-otakuihin. Nyky-yhteiskunnan muutkin aspektit kuin pop-kulttuuri ovat kiinnostavia. Olen opiskellut kielen lisäksi kulttuuria ja historiaa yliopistossa. Animea olen nähnyt yllättävän vähän. Omistan alle kymmenen manga-sarjista eikä j-pop ja j-rock eivät paria biisiä lukuunottamatta kauaa saa lepäillä kovalevylläni.

En meinaa mennä Harajukuun kiljumaan ja pomppimaan hassuissa vaatteissa vaan muiden kameraturistien tavoin etsimään linssille ruokaa. Okei, jotakin söpöä mangarihkamaa tulee varmasti ostettua. Kolikkoautomaattejen luvatussa maassa koneista saa esimerkiksi hyvin tuliaisiksi sopivia keräilynukkeja.