Jonna & Pekka with baby-kegTutustuin Jonnaan viime vuonna Venäjällä samalla tourneella Pietariin ja Moskovaan. Jollakin humaltumisen asteella pietarilaisessa baarissa puhuimme Japanista. En nyt muista mistä se aihe tuli puheeksi - matkailusta luultavasti. Lahden muotoiluinstituutissa opiskeleva Jonna kertoi haluavansa sinne vaihtoon. Olin skeptinen, sillä aika moni tuntuu Japanista haaveilevan, mutta saamatta sitten kuitenkaan aikaan järjestää reissua itse tai löytämättä sopivaa vaihto-ohjelmaa.

Törmäsin reissun jälkeen uudestaan Jonna-Konnaan pingstate.nu-foorumilla. Tai hänen töihinsä, joita voi ihailla myös verkkoportfoliosta. Ihania satukirjakuvituksia! Tulee mieleen Lontoon metrossa näkemäni japanilaisen taiteilijan seinämaalaus. Uusimmat työt (kuten alla) ovat syntyneet Japanissa, jossa Jonna on ollut vaihdossa jo koko syksyn. Ihan mahtavaa, että vaihto järjestyi.

Verkosta löytyy myös matkablogi, jossa on Jonnan valokuvia ja fiiliksiä. Uusimmassa merkinnässä pohditaan japanin opiskelemista, kielen haasteita ja tulevaa  jatkoaikaa - Jonna pysyy Japanin kamaralla elokuuhun saakka. Jos oikein olen ymmärtänyt, hän oli ensin Kiotossa ja nyt kevään ja kesän Toyamassa.
 

nihon_no_yume_01.jpg