Vilja oli innostunut Animecon IV:n ohjelmassa olevasta sushikurssituksesta. Olisin halunnut päästä lauantaina katsomaan Elegant Gothic Lolita -pukunäytöstä, mutta ensi lauantaina leikin citysherpaa ja tulkkia äitini pikkuserkun ja alaskalaisten sukulaisten välillä.

Söpögootteja voi bongata myös luontaisessa ympäristössä eli piknikillä Kasvitieteellisessä puutarhassa. Lauantaina varmaan kameroiden sulkijat laulavat kuorossa ja kuvasatoa pääsee ihailemaan verkosta sit seuraavalla viikolla.


Harajuku fashion
Originally uploaded by Suviko.

7201922_95325e97fc_m.jpgRakkautta ja Anarkiaa aka Helsinki International Film Festivalin uutispalstalla kerrotaan legendaarisen Ghiblin animaatiostudion uusimman leffan saaneen huikean määrän yleisöä liikkeelle heti avajaisviikonloppunaan. Ursula LeGuinnin Maameren tarinoista on aiemminkin tehty elokuvia ja televisiosarjoja, mutta yksikään ei ole varsinaisesti ole ollut mainittavan onnistunut.

R&A:ssa elokuva nähdään ensi vuonna. Tänä vuonna festivaali esittää yhden suurimmista animeklassikoista eli Hayao Miyazakin rakastetun Totoron. Oiva tilaisuus paikata aukko yleissivistyksessä, jos sellainen on tälle kohdalle jäänyt. Elokuvan nähtyään ymmärtää miksi Muumit kolahtavat japanilaisyleisöön.