YouTubesta löytyi lähes kokonaan BBCn tuottama kuusiosainen Japanorama. Dokumenttisarjassa eksentrisen juontajapersoona Jonathan Ross esittelee kaikkea trendikästä ja ihkua eli Japanin muotia, villityksiä, viihdeteollisuutta ja pop-kulttuuria. Traditionaalisemman kulttuurin esittelyyn ei juurikaan käytetä aikaa. Bushido-jaksossa haastatellaa Kill Bill -staraa ja ihmetellään kovakuoriaissumoa (!).

Tässä maistiaisklipissä haastatellaan söpönkarmeita sarjistyttöjä ja veriroiskein koristeltua pastelliväripsykedeliaa luovaa Junko Mizunoa. Toisessa haastattelussa hän on antanut tyylistään luonnehdinnan "Powerpuff Girls on acid".

Junko Mizuno
Originally uploaded by CC Rick.

En nähnyt Japanissa Mizunon nukkeja keräilylelukaupoissa, mutta ne kuuluvat enemmän nykytaidepiirejen kitch-gallerioihin kuin kolikkoautomaattifiguurien keräilijöiden putiikkeihin. Faneja löytyy lännestäkin ja nukkeja saisi toki eBaysta huutamalla. Viereisessä kuvassa tyyli on kelvannut cosplay-harrastajalle inspiraatioksi. Eiköhän tuolla maskilla erotu animetapahtumassa massasta.

Matkabudjetin kannalta toisaalta oli hyvä, etten löytänyt kalliita koriste-esineitä raahattavaksi rinkassa. Esimerkiksi tätä hurahtanutta hoitsua kilppareineen en vaan olisi pystynyt jättämään hyllylleen.

Lisää Junkon luomuksia voi ihailla esimerkiksi täällä