44825967_acbe8c3a26.jpg Haluaisin Kiotoon ja nähdä syksyn saapuvan puutarhoihin.

   ------

It's not as easy as it was
or as difficult as it could be
for the Samurai in autumn

Pet Shop Boys - The Samurai in the Autumn

Levyllä Release

     ------

Topi lähtee noin viikon päästä Japaniin. Tokiossa treenaamisen lisäksi hänet on kutsuttu käymään Himejissä.

Kesällä nuori suomalainen hammaslääketieteen opiskelija seisoi lounastuntinsa loppuessa kotinsa edustalla, kun vanhempi japanilaisnainen pälähti paikalle. Kielimuurin yli saatiin kommunikoitua sen verran, että nainen etsi jotakin julkista rakennusta, jossa pääsisi vessaan.

Nuori mies vei mummon kotiinsa ja helpottunut mummo halusi fasiliteetteja lainattuaan tarjota mukanaan olevia pullia. Koska ystäväni Topi on Topi, hän teki muorille de luxe -latte-elämyksen pullan kaveriksi. Seuraavaksi nainen halusi edes tiskata kiitokseksi.

Tämä tapahtui sillä aikaa, kun olin Japanissa. Palattuani majoituin Topin sohvalle muutamaksi päiväksi, kun olin jättänyt avaimeni periferiaan festareille lähteneelle poikaystävälleni. Kaikesta maanisesta lomaselonteostani ei vain ollut tulla parissa päivässäkään loppua. Topi ei saanut kerrottua japanilaismummosta ennen kuin hänet olikin jo kutsuttu käymään vastavierailulla.

Ei siis Japanissa vaan Pasilassa. Naisen veli oli muuttanut nuorena opiskelijana Suomeen ja sukuloimaan tullut mummo oli kävelylle Keskuspuiston eteläosiin lähdettyään kohdannut yllättävän ja pakottavan luonnon kutsun. Päivällisellä syötiin kotitekoisia makeja ja Topi pääsi juttelemaan myös yliopistossa biologiaa opiskelevan tyttären kanssa, joka osallistui Helsingissä yliopistomme kansainvälisen kesäkoulun opintoihin.

Nyt muori ja tyttö ovat käsittääkseni palanneet kotiinsa Himejiin tai jonnekin kaupungin lähistölle ja Topi kutsuttiin vierailemaan siellä. Olen yrittänyt vakuuttaa, että jos aikaa jää niin käy ennemmin Kiotossa kuin Hiroshimassa ja että Himejissä kannattaa käydä Koko-enin puutarhoissa.

Mitä tästä opimme? Pidä aina ylimääräinen rulla sitä silkkisempää vessapaperia kaapissa. Koskaan ei tiedä milloin japanilaisturisti tupsahtaa kylään.