A congoer dressed in furisode
Originally uploaded by
Suviko.

Furisodeksi kutsutaan nuorten naisten ja tyttöjen, aiemmin siis naaimattomien neitsyiden, kimonoa. Hihat ovat pitkät ja värit sekä kuviot usein räiskyvämpiä kuin hillitymmissä rouvaskaisissa asuissa. Selvästi yleisin kuvio on tyylitelty kukka-aihe väriä liukuvasti vaihtavallaa pohjalla, kuten viereisessä kuvassa.

Puku bongattiin Ropeconissa, etuovien edustalla lauantaina. Kaikki osaat näyttävät olevan paikallaan hiuskoristeita, laukkua ja kenkiä myöten. Hämmästyttävintä silti oli oikean kauluslinjan aikaansaamineen. Kimono on aikalailla yhdenkoon asu, joka saadaan istumaan kantajansa päällä obin eli levän vyön alle jäävillä huiveilla asu päälle kietomalla. Obin alapuolella näkyvä osa kimonoa on jäänyt hiukan viimeistelemättömästi repsottamaan, mutta muuten puku istuu hyvin ja sopii kantajalleen.

Vihdoinkin saatiin siis sen suuntaisia todisteita, että jollakullaa vaaleatukkaisella länkkärillä kimono voi näyttää hyvälle.

Ja päivän linkkilöytö:
Puchi Maiko - kanzashi-koristeita myyvä verkkokauppa (nämä eivät ole geisha-asun osia vaan ihan tavallisiin kimonoihin tai länsimaisiinkin vaatteisiin sopivia hiuskoristeita)
http://www.puchimaiko.com/catalog/index.php?cPath=24