En ollut ajatellut menna Yasakan shintopyhakkoon tai Chioninin temppeliin talla reisulla, mutta Daikokujissa saamani brosyyrt houkuttelivat koukkaamaan niidenkin kautta.

151090048_ec2da799fc_m.jpg60762857_7185fa12c1_m.jpg

Kavipa tuuri. Saapuessani paikalle ihmettelin hartaasti kameroiden kanssa odottavaa japanilaisturistilaumaa. En tiennyt mita odotimme, joten seisoin joukon jatkona kiltisti kamera valmiina viitisen minuuttia. Sitten yritin kommunikoida englanniksi natiivin kanssa, joka nauroi hermostuneesti, ettei juttele eigoa. Hetken paasta mies sanoi "Gion matsuri".

Aijaha. Oho! Samassa buddahaliset papit kulkivat kulkueena ohitsemme pyhakon paaportista ja heidan perassaan tuli kaksi heina-kauden tyyliin puettua poikaa. Arvelen, etta kyseessa oli chiegojen pyhistys tehavaansa. Festivaalilavoja ajavat pikkupojat pyhitetaan jumalaisiksi kersoiksi ennen seremoniallisten tehtavien vastaanottamista.

Kamerani oli mennyt repussa yokuvausmoodiin, joten ensimmainen kuvani ylivalottui valkoiseksi. Sitten taydellinen tilanne oli jo mennyt, mutta sainpahan kumminkin muutaman kuvan. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Yasaka_Shrine

Chioniniin olin kuvitellut palaavani 15. paiva tonkimaan kirppikselle kasitoita. Nyt aloin epailla, etten enaa tule talle suunnalle ja jos kuitenkin koittaisin ehtia viela Himejiin ja Naraan niin jaisi Kioton kartoittaminen tahan paivaan.

Moni rakennus oli Chioninissa rempan takia kiinni, mutta sen sijaan useita puutarhoja oli juuri avattu uudelleen yleisolle. Minua yleisestiottean kiinnostavat pusikot enemman kuin kattoparrut eli parempi nain pain.

152551315_bbfcdf2aaa_m.jpg58516711_9109ec950a_m.jpg111430893_4c8fb6b602_m.jpg

Noudettuani taas kalligrafiakokoelmaani uuden paanahan kiipeilin edestakaisin portaita ja ihastelin useampa eri kivipuutarhaa, hillittoman isoaj temppeleita ja etsin aikani sateenavrjoa, jonka paahallin rakentaja oli kuulemma sinne jattanyt tarkoituksella rakennusvaiheessa tulipaloja torjumaan maagisella voimallaan. En loytanyt varjoa, mutta jain hetkeksi seuraamaan paahallin haratushetkea. Ihmiset istuivat hamarassa lattialla lootusasennossa, kuunnellen munkkien joikua. Hartaasta ilmapiirista ja munkkilatinalaulusta tuli roomalaiskatolilainen messu mieleen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chionin_Temple