Kerrottakoon uutisenkaltaisena, että FinnManga 2 ilmestyi eilen. Kyseessä on suomalaiten sarjakuvapiirtäjien ja -kirjoittajien taidonnäyte ja tribuutti japanilaiselle kerrontatyylille ja kuvakielelle.

Jenkkiläispiirtäjien Megatokyo-sarjista voi lukea verkossa nyt myös suomeksi. Hämmästys. 

Set in a fictional version of Tokyo, Megatokyo portrays the adventures of Piro, a young fan of anime and manga, and his friend Largo, a video game enthusiast. The comic was originally presented in the gag-a-day format, with continuity of the story a subsidiary concern. Over time, it focused more on developing a complex plot and the personalities of its characters. (enWikipedia)

En ole sarjan suuri fani, mutta tämän t-paidan haluaisin. Ja näköjään on olemassa myös suomeksi ilmestyvä Otaku-lehti. Ällistys!

hh_banner.jpg52058213_59177865c7.jpg

Ja sitten vähemmän olennaisiin asioihin. Löysin vahingossa uuden verkkosarjakuvan. Siinä missä Sexy Losers on jo kauan sitten paikkansa lunastanut absurdilla tavalla aikuisille suunnattua mangaa parodioiva strippisarjis, on lähes samalla idealla ratsastava H.H suhteellisen uusi tulokas. 

Pelifirman sivuilla sijaitseva sarjis leikittelee dating sim -pelien klisheillä. Peleissä koitetaan hankkiutua treffeille ja päästä lähempään kontaktiin vastakkaisen sukupuolen kanssa. Kuvassa nörttipojatkin ovat päässeet kosketuksiin unelmanaisensa kanssa eli halimaan mangatyttö-tyynyjä. Se on sitä nuorta rakkautta.

Campin ja huonoilun ystäville tarjotaan viikon linkiksi seuraavaa kattausta eli kuvia 60-luvun japanilaisesta pariskunnille tarkoitetusta opaskirjasta. HelloDamagen Tokyo Damage Report -sivujen sisältö noin ylipäätään liikkuu inhimillisen toiminnan asteikolla siellä vähemmän hienostuneessa päässä. (Linkki Arkulta.)