Owners of Kyo-no-Yado Shimaya Ryokan
Originally uploaded by Mr_Mike.

Mikko herasi kuudelta ja lahti aamulla takaisin Nagoyaan. lento lahti klo 11. Herattyani yksin haistelin tatmimattojen olkimaista tuoksua, katselin tihkusateen kastelemaan puutarhaa ja lipitin teeta yukata paalla. Olo oli rento, mutta erilainen - en ole koskaan matkustanut yksin ulkomailla.

Soin aamupalan, kiitin majatalon isantaa hyvista unista ja menin Nishikin markkinakujille katselemaan kaloja ja hedelmia. Kujalla oli oma erikoiskauppansa kuivatulle kalalle, merileville ja papukarkelle. Nappasin kuvan kummista hevosenlantamoykkymaisista ruskeista muhkuroista.

Hikisena ajelin bussilla takaisin Kioton asemalle. Ajatukseni oli etsia hostelli eilen niin hyodyllisen turisti-infon avulla, mutta napparasti se oli kiinni (kuukauden toisena ja nelhantena tiitaina). Aukioloajat ei Japanissa aina tunnu menevan oikeen loogisesti. Toinen arsytyksen aihe ovat kartat, joissa kompassiruusu osoittaa pohjoista ihan mihin sattuu suuntaan. Samalal sivulla opaslehdykassa voi olla nelja karttaa, joissa kaikissa pohjoinen kenottaa eripain.

Soitin aiemmin muutamaan hostelliin, mutta kaikki Lonely Planetin ja Kyoto Visitor@s Guiden mainitsemat mestat on taynna. Gion Matsuri nakyy ainakin majoitustilanteen heikkenemisena ja tavarataloissa myytavana matsuri-rihkamana. Verkosta loysin muutaman paikan, johon voisin soittaa ja saada rinkkani parkkiin niin ei tarvitsisi sen kanssa ravata temppelivuorten rinteita. Mutta ensin lounasta Isetan-tavaratalon alakerran foodcourtista.