Seuraavat reseptit löytyivät Finfoodsin sivuilta. Autenttisuusaste on siksi lievästi kyseenalainen, mutta voisin testata näitä ehtiessäni.

Ensimmäisessä reseptissä ei kerrota mitä sieniä siihen voisi käyttää - varmaan shiitakkeet ja herkkusienet sopisivat settiin.

Oyako Donburi - japanilainen kana-munakastike

2-3 kanafileetä
2 1/2 rkl soijakastiketta
2 1/2 dl kanalientä
2 tl sokeria
1/4- 1/2 tl suolaa
sieniä
1/2 pussia pakasteherneitä
2 sipulia
3 kananmunaa

oyako donburi
Originally uploaded by hongngoc2809.


Leikkaa kana kuutioiksi tai suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon ja lisää soijakastike. Kuumenna pannussa tai kattilassa kanaliemi, lisää sokeri, suola ja lopuksi marinoidut kanasuikaleet. Sekoita varovasti ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää paloitellut sienet, herneet ja sipuli. Anna kiehua vielä pari minuuttia. Riko kananmunat pieneen kulhoon, sekoittele kevyesti ja kaada ne pannuun muiden ainesten sekaan. Kuumenna seosta muutama minuutti ja ravistele samalla varovasti pannua, jotta munaseos levittyy tasaisesti muiden ainesten joukkoon. Voit myös varovasti sekoitella seosta puulastalla. Kaada kastike keitetyn riisin päälle. Koristele yrteillä tai persiljalla.

Gewürztraminer Sabayon with Strawberries
Originally uploaded by Manhattan Sweets.

 
Tuoreita mansikoita ja kirsikoita sake-sabayonissa

0,5 l mansikoita
0,5 l kirsikoita
Sake-sabayon
3 keltuaista
1,5 dl sokeria
1 dl sakea (japanilainen riisiviini), kuivaa valkoviiniä tai siideriä

Jaa peratut, huuhdotut ja puolitetut mansikat ja kirsikat syville annoslautasille. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Kuumenna uunin grillivastus. Vaahdota keltuaiset ja lisää sekaan sokeri vähin erin.

Lisää seokseen sake, viini- tai siideri ohuena nauhana ja jaa kastike mansikoiden ja kirsikoiden päälle annoslautasille. Pane lautaset uuniin pariksi kolmeksi minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tarjoa heti jälkiruokana.