???? //Originally uploaded by l y n d s a y.

Kitchistä innostuvien japaninmatkaajien kannattaa tunkea kaveriporukalla valokuva-automaatin koppiin - niin paikalliset teinitkin tekevät. Matkamuistokjsi tai tuliaisiksi saa tällaisia kuvia - nerokasta!

J-poppia soittavaan purikura-koppiin mahtuu kahdesta viiteen henkeä. Kuvia ehostetaan valitsemalla söpöjä pikkukuvia ja sommittelemalla niitä kuvan päälle tai kirjoittamalla tervehdys kuvaan. Paremmissa kopeissa on tarjolla peruukkeja ja muuta rekvisiittaa hullunkurisen kuvakavalkadin lavastamiseksi.

Purikura on melko halpaa hupia: yksi kuva-arkki maksaa tyypillisesti noin 500 yeniä. Purikurista saa yleensä tarrakuvia, joista liimaamalla voi koota kaverivihkon. Kuulemma koulussa voi löytää poikaystävän sillä, että jätkä näki kiinnostavan kuvan kaverinsa vihossa.

Vaikka kotikoneellakin voi väännellä kännykkäkameralla otettuja kuvia uuteen uskoon, on ostarin valokuvakopista helppo saada hauskoja tai sekavia kuvia muistoksi ja kavereille annettavaksi. Veikkaan, että purikura yrittävää vielä maailmanvalloitusta.