123603844_7bb62af741_m.jpg39103143_954f7262ca.jpg

Japanilaisia kylpypaljuja googlailleille: Hakemanne termi on ofuro. Tässä Wikipedian artikkeli aiheesta. Japanilaiseen kylpyyn voi päästä esimerkiksi Yado Oikawassa Pukkilassa.

Jos meinaat ostaa puisen kylpypaljun, niin ainakin Driftwoodilla näyttäisi olevan ihan Euroopan mantereella sellaisia myynnissä sekä klassisina että modernisoituina malleina sellaisina kuin niitä Japanissakin näkee. Edellinen linkki vei infosivulle, mutta tästä pääsee myyntikatalogin ofuro-sivulle.

Nykyisin allas voi olla myös lasikuitua tai kiveä, tiiltä - mitä vain materiaalia, joka on helppo pitää puhtaana.

88530505_3d172c30c4.jpg

Japanissa kylpyyn pääsee perinteisissä majataloissa. Jos on valinnut kortteerikseen länsimaisen hostellin tai hotellin, voi kylpemään mennä julkisiin kylpylöihin (sento). Pienten kerrostalokämppien takia kaikilla kaupunkiasukkailla ei Japanissa ole kotona suihkua tai kylpypaljua vaan osa käy kulmakuntansa sentossa tai työpaikkansa uima-allasosaston suihkussa.

Suomalaiset saunomisen sankarit voivat viettää japanilaisen kylpemisen parissa päivän tai pari kuumiin kylpyihin erikoistuneessa kylpylässä (onsen). Niin paikallisetkin tekevät eli pakkaavat koko perheen mukaan ja suuntaavat kylpyläkohteeseen. Kuuluisin on Atami, jonne pääsee helposti alle kahdessa tunnissa junalla Tokiosta. JNTOn sivun mukaan kaupungissa virtaa 33 tonnia kuumaa kylpyvettä joka minuutti.

Kylpyetikettiin kannattaa tustustua jo ennakkoon.