about-manmay.jpg
anime
Originally uploaded by .conor.

Nyt on lomat loppu ja paluu sorvin ääreen edessä. Matkakuvat odottavat editointia vielä jokusen viikon. Suurin osa tuliaisistakin on vielä jakamatta. Sillä välin tarjoillaan sekalaista linkkisalaattia.

Jo aiemmin lomalta palaaville ja työpäiväänsä piristystä kaipaaville tai muuten mielenterveytensä tilaa liian hyvänä pitäville ehdottaisin tutustumista F*ckin' Otakun galleriaan. Sivuille on koottu kuvia epäonnistuneista cosplay-harrastajien asuista.

Jos asut näyttivät erikoisille niin voi vain ihmetellä mistä niihin on haettu esikuvaa. Miksi ne silmät on niin isoja ja hiukset sinisiä? Video vastaa yleisimpiin animea koskeviin kysymyksiin.

Japanilaisista sarjakuvista suosituimpia käännetään englanniksi ja muutamia suomeksikin, mutta osa harrastajista päättää opetella kieltä päästäkseen käsiksi kiinnostavampii pokkareihin halvemmalla. Oppikirjateollisuus on huomannut markkinaraon. Suomalaisen kirjakaupan hyllystäkin löytyi sanakirjojen ja kanji-oppaiden välistä kirjanen, joka opettaa japanin perusteet mangaa lukemalla.