Salad on stage
Originally uploaded by Suviko.

Vuohenjuustosalaatin salaista ainesosaa eli balsamico-siirappia tuli tehtyä lievästi sanottuna reilu satsi. Nyt sitä on lasillinen pakastimessa. Onpahan valmiina seuraavaa kertaa varten.

Kokkaaminen kaveriporukalla on hauskaa, mutta siihen ei nykyään tunnu koskaan olevan aikaa. Japanista raahatut sushitilpehöörit ja -ainekset odottavat iskemättöminä kassissaan sitä viikonloppua, kun vihdoin ehtisi pitää pienimuotoisen sushibileentapaisen. Siis jos/kun se Dogolle käy.

Oudoista sushiyhdistelmistä tykkään eniten mustasta Koskenlaskijasta futomakissa. Tämän täytteen opin Jaakolta, joka myös ensimmäisen kerran vei mut sushiravintolaan. Paikka oli Gyosai, mutta vuotta en muista varmaksi. 1998 ehkä?

Nyt luulen löytäneeni seuraavan oudon, mutta toimivan yhdistelmän. Rähinällä tuntuu olevan wasabia ja viskiä suosiva maku. Dekadentin kokkiriekkulin neronleimausta pitää kyllä ihailla. Kylmäsavuporoa nigirin päällisenä! Jösses. Tuota on pakko testata ensi tilassa.

Okei. Nyt riitti pelleily kroonisen kiireen kans. Ensi sunnuntaina kalabile Mikolla.

Pitää vielä puhua poika ympäri juoneen. Pitäis olla helppoa, kun tarjolla on valmiiksi syliin asti kannettua ruokaa ja hyvää seuraa. Toivottavasti Topilla ei ole jo menoja varattuna.

Tosin sakea on moukkamaista sushin kanssa maistella - riisiruuan kanssa ei pitäisi juoda riisistä valmistettua viinasta. Aperatiiviksi etiketin mukaan voi ottaa naukun.