Lentokoneen ikkunasta nakyi pilvien seasta vuorenhuippuja ja sit yksi isompi vuori. Fuji! Kuvaa oli hankala saada vastavaloon, mutta muutama tuli napsittua. Kone laskeutui tekosaaren kiitoradalle tunnin myohassa.

Junamatka lentokentalta Nagoyan keskustaan oli yllattavan helppo. Kaikki opasteet oli vidoteaululla myos englanniksi. Maisemat oli jannia. Teolisuusalue ja kodikkaanoloinen suburbia vaihteli. Mannyt oli kuin ylikokoisia bonsaita ja yhdella nyppylalla nakyi kymmenmetrinen Buddha_patsas. Yritan lukea japanilaisia teksteja, mutta ne rullaavat ohi liian nopeasti.

Nagoya on pikkukaupunkimainen paikka. Japanin neljanneksi suurin kaupunki on aika hiljainen ja rauhallinen. Japaniklisheisiin tormaa kylla elavina.

Bongauslista

  • vaharuokamalleja: nahty kaupoissa
  • kolikkoautomaatteja kaytetty: 3 kertaa
  • harmaapukuisia poliiseja: 3
  • koulutyttoja koulupuvuissa: 20+
  • naisia kimonoissa: 2
  • miehia salarymanin skragapuvussa: satoja
  • lammitetty vessanpytty, joka ruiskii vetta: huoneessamme, mutta onneks loytyi vessapapruakin

10399232_b047a55409_m.jpg

dogolla on kuumetta ja molemmat olimme vasyneita pastessamme Nagoyaan. Vaihdettuamme JR Rail Passien exchange orderit lippupasseiksi menimme etsimaan tavaratalon alakerrasta ruokaa. Pienet leivokset ja karkit oli kauniita, mut ei sellaisia olisi uskaltanut syoda. Otimme muutaman sushipalasetin ja lahdimme etsimaan sopivaa puistoa lounastaa.

Osuimme sattumalta pachinkopaikkaan ja allistelimme hetken kilinaa ja vilkkuvia valoja. Helle kurmotti kadulla. Kartan mukaan lahin pikkupuisto osoittautui paikallisten koditonten ja punasilmaisten pulujen kodiksi. Soimme muurahaisnurtsilla istuen lounaamme ja mietimme mihin mentais yksi. Soitimme viereisesta kopista hostelleihin. Toista ei ollut enaa ja toinen oli taynna.

Paikalliset puistojen sedat tulivat ystavallisesti juttelemaan. Eh, mita ne sanoo.@"Wakarimasen", sanoin ja seta miettii. "Made?" "Finrandoo" "Aaaaaaaa, Finrandoo! Finrandoo, hai, hmm." Lahtiessamme kavelemaan hyvasteltyamme uuet kaverit dogo huomasi toisen juoksevan peraamme. "Se haluaa kuvan meista? Eiku se toi sun kameran."

Kavimme koneella paikallisessa manga kissatenissa, mangakahvilassa, jossa saa tuntimaksulla surffata, pelata, lukea sarjiksia tai katsoa pornoa. Etsimme sopivaa yopaikkaa. Alkujaan olimme halunneet kapselin, mutta koska istuimme koko lentomatkan erillamme, ajattelimme etta ois kiva nukkua samas paikassa. Osaan kapseleista ei oteta edes naisia. Lahes kapselin hinnalla loysimme kivan business hotellin. Hotellissa oli kylpylakin, mutta kavimme suihkussa ja painuimme pehkuihin soitettuamme Akselille.

Aamulla popsimme varsin lansimaista aamiaista (croissant, jugurtti, muna, viineri, minestronekeittoa, hedelmia, kurpitsakeittoa) menevien ja tulevien salarymanien kanssa. Kysyin tarjoilijapojalta saako ottaa kuvan. Hammentynyt mies poseerasi oikein croissantien kanssa. Koko hotelli on ollut hintaansa nahden tilava, hiljainen ja tyylikas. Suihkussa oli engrishia lapussa, jossa kerriottiin sen olevan Health Shower, jonka ionisoitu vesi parantaa kapillaariesi toimintaa ja niin edespain. Jepjep. Huoneessa oli myos ilmakostutin, joka oli yhdistetty vedenkeitin. Silla sai dogolle lammitettya finrexinin veden. Olo on kuulemma vahan paree ku yol, mut Fuji saattaa jaada valiin jos ei olo parane.

Kohta lahdemme hommaamaan lippuja Tokion luotijunaan ja koitamme yhytaa Akselin, kun virkamies on ruokatunnillaan. Pitaa laittaa sadetakki niskaan, eilinen helle on muuttunut harmaaksi tihuksi.