200465085_272e89db4f_m.jpg64712149_45fe5844d3_m.jpg17966002_44e01ce93d_m.jpg

Assembly oli ja meni viikonloppuna. Monella ruudulla näkyi taustakuvana manga-beibe tai pyöri animesarja. Lauantaina bongattiin myös varsin outoon seuraan eksynyt vaaleanpunainen rorigootti - ensi viikonloppuna Ropeconissa söpöistä pikkugooteista ei tule olemaan pulaa. ("Awwww, ain't it cute! Auttoiko äiti kiinnittämään piikit tohon kaulapantaan vai ihan itsekkö nakuttelit?")

Japanilaiset tai korealaiset pelit yleensäottaen eivät ole niin suosittuja demoscenen ja pc-pelaajien tapahtumassa, mutta villityksen huipun jo hiivuttua jatkaa tanssimattonurkka senkun kasvuaan. Tällä kertaa sinne oli järjestetty kahdeksanhengen kisamahdollisuus (!) eli jokaisella tampaajalla oli oma matto ja pelikone rivissä. Kulmauksesta oli hankala saada hyvää kuvaa, mutta tässä yksi.

DDR-tamppaajat pelasivat tällä kertaa uutta In The Groove 2:ta fitness modessa. 1998 Japanissa Tokyo Game Showssa esitelty Dance Dance Revolution on ollut pitkään lähes synonyymi tanssipeleille, mutta aikansa kutakin. Kaikki halukkaat pääsivät testaamaan helppoja ja keskivaikeita tanssikuvioita. Kilpailusta oli sitten leikki kaukana. Joskus on finaalissa nähty kunnon machoilua, kun vapaavalintainen biisi on vedetty täydellisesti läpi selkä ruutuun päin. 

Tanssipelaajat ovat järjestäytyneet ja perustaneet omat verkkosivut. Vaikki laji vetää myös tyttöjä, Tennispalatsin aulan tanssimatoilta löytyy aina muutama nopsajalkainen teinipoika. Mattopelien lisäksi osa harrastaa muita rytmi- ja musiikkipelejä, joita pelataan esimerkiksi konsoliin lisälaitteina kiinnitettävillä näppäimistöillä, rummuilla, kitaroilla ja kameroilla.  

10521053_f3f9c61d66_m.jpg 
Rhythm & Dance                                       Korttistrategiasotataistelupelisimulaattori.
Originally uploaded by afterworkgamers.

Sty arveli, että tämä villitys leviää Suomeen asti muutaman vuoden viiveellä. Kyseessä on keräilykorttipelin ja sotastrategiasimulaattorin yhdistelmä. Kone tunnistaa alustalle asetetut kortit - en tiedä miten, niin tarkkaan en ehtinyt viritystä tutkailla. Dogon nappaamasta kuvasta näkee koko pelihallin.