Originally uploaded by jenjwoo.
Pottusushi on palannut lomalta ja kertoi kuvien kera okonomiyakin reseptin. Kyse on paikallisesta nakkimunakkaan kaltaisesta hyvästä ja helposta perusmuonasta, mutta nakkien sijaan perusmassaan sekoitetaan kaaliraastetta ja paistovaiheessa lisätään muitakin valinnaisia täytteitä. Okonomiyakia nimitetään joskus japanilaiseksi pitsaksi tai japanilaiseksi pannariksi.
Ravintolassa asiakas saa valita
mitä täytteitä ottaa ja ruoka kypsyy grillilevyllä nenän edessä. Oman
annoksensa voi tehdä kasvissyöjäversiona tai mukaan voi laittaa
esimerkiksi pekonia.
Wikipedia kertoo ruuan syntyneen
luutavimmin Osakassa, mutta eri kaupungeissa siitä on syntynyt omat
variaationsa. Hiroshimalainen kerroksittain ladottu okonomiyaki on
paikallinen erikoisuus. Festivaalien aikaan okonomiyaki rullataan syömäpuikon ympärille helposti tikusta syötäväksi versioksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.