Takashi Miike uusin osoittaa, että kyllä idässäkin osataan tehdä lännenleffoja. Aiemminkin on samuraielokuva ja western lainailleet toisiltaan. Tunnetuin esimerkki on Akira Kurosawan Yojimboon perustuva Sergio Leonen A Fistful of Dollars.

Sergio Corbuccin spaghettiwesternin nimi on uudelleenfilmatisaatiossa taipunut muotoon Sukiyaki Western: Django. Tapahtumat on ajallisesti siirretty Japaniin 1100-luvulle ja samuraiklaanien välisiin Gempei-sotiin. Estetiikaltaan elokuva noudattelee western-perinteitä.

Merkillepantavaa on, että japanilaisnäyttelijät puhuvat englantia. Viittauksia ja lainauksia vilisevä leffa on suunnattu selkäesti kansainväliselle yleisölle. Sivuosassa viuhahtaa muuten Quentin Tarantino, jota ohjaaja itse oli pyytänyt Ringon rooliin. Miike puolestaan nähtiin jo Tarantino-rainassa Hostel.

Tuoreen elokuvan Japanin ensi-ilta oli viime kuussa. Ei tarvitse olla kummoiset ennustajanlahjat arvatakseen, että Suomessa leffa nähdään Rakkautta ja Anarkiaa -festivaleilla ensi syksynä.