52770621_369a9c431f.jpg

Tänään kello 18.27 lähtee Helsingin rautatieasemalta Tolstoi-juna kohti Venäjän rajaa. Siihen mennessä pitäisi ehtiä sanoa avokkeelle "heihei, nähdään Juhannuksena". Ennen kuin ehdin palata Mikko lähtee Tshernobylin kautta Siperian rataa pitkin Mongoliaan ja Kiinaan.

En ole aiemmin Venäjällä käynyt eikä se ole ihan ykkösenä matkakohdelistallani ollut. Suomalaisia on varmasti liikkeellä muitakin kuin opiskelijajoukkomme. Juuri kun luulin pääseväni viisuhulinaa karkuun niin eikö ole lätkän mestaruuskisat Moskovassa. Ja kumpi on tässä tilanteessa pahempi skenaario, Suomen vai Venäjän voitto?

Kirjoittelen blogiin, jos majoituskohteista löytyy verkkopääte ja aikaa löytyy. Muussa tapauksessa ne pakollisimmat turistikohteet sisältävä matkaohjelma löytyy Zerkalon sivuilta. Japanilainen nukkemuseo tai ravintola saattaa tulla bongattua, mutta veikkaisin et nyt jää Edo löytämättä. Toisaalta olihan Krakovassakin hieno japanilainen museo, et mistä sitä koskaan tietää. Sehän matkailussa just onkin niin hienoa.