Kriisin kommenteista syntyi idea kirjoittaa Punavuoressa Kahvila Suomen kanssa samalla kadulla sijaitsevasta mainiosta pienestä japanilaispaikasta. Tavallaanhan se on "oikea" Ruokala Lokki eli kuten elokuvan fiktiivinen lounaspaikka, myös Len's on japanilaislähtöisesti Pursimiehenkadulle (5) perustettu japanilaista arkiruokaa tarjoava paikka.

1076153557309.jpegSekä elokuvan Lokissa eli Kahvila Suomessa että Len'sissä on helppo pistäytyä ohi kulkiessa tai lounaalla. Myös sisutus on molemmissa skandinaavista. Lokkia varten Suomi oli stailattu yksinkertaisen tyylikkäästi, mutta hiukan kotoisammin vaaleansiniseksi kuin ruskeasävyinen ja trenditietoisempi Len's. Paikan omistaa ja sitä rahoittaa japanilais-suomalainen rap-muusikko. Hänen äitinsä Kaija Leena Ogihara sitten varsinaisesti pyörittää ilmeisesti paikkaa. 

Lokin kotisivut ovat melko karut, mutta lounasaikaan tarjolla on ilmeisesti jokin nuudelivaihtoehto, sushisettejä ja sitten päivittäin vaihtuvia annoksia. Juuri noita viimeisiä minun olisi trkoitus testata tulevaisuudessa. Sitä kautta voisi saada ensin käsityksen mille lopputuloksen pitäisi näyttää ja maistua ennen keittokirjan kanssa kotona uusien ruokalajien toteuttamista.

182294295_3287c2ecf4_m.jpgSushin lisäksi siellä tarjoillaan tavallisempaa japsimuonaa kuin Kotossa ja Kabukissa. Olen käynyt Len'sissä kahdesti lounaalla ja molemmilla kerroilla tykkäsin sapuskoista. Toisella kerralla söin chirashi-sushia, jossá täytteet asetellaan kulhoon riisin päälle. (Huom! Kuva sushikupposesta ei ole Len'sistä eikä edes minun ottamani.)

Jälkimmäisellä kerralla koeponnistin paikan nuudelisopan ja raamen todettiin kelpoisaksi. Japanilaistyylistä kareeraisuakin olisi ollut valikoimissa.

Jos mulla olisi Helsingissä koti-ikävää poteva japanilainen, niin veisin hänet Len'siin.

Len's Keishoku Bar - ravintolan omat sivut

Hesarin NYT-liitteen arvio ja esittely paikasta