maikosensu_p.jpg98586677_9c058feb58_m.jpg

Tuli Kaverin kanssa puheeksi Hello Kitty -puhelinkorut. Niiden keräilyssä on nimittäin hommaa, jos siihen menee haksahtamaan. Valmistajan sivuilta näkee karttaa klikkaamalla millainen kissa on minkäkin alueen matkamuistokaupoista ostettavissa.

Hannalle annoin Kitty-norenin eli oviaukkoon ripustettavan verhon, mutta Viljalle on edelleen antamatta Kiotolainen maiko-kitty, jonka olen sijoittanut jonnekin joko omassa tai Mikon kämpässä.

Narasta olisi löytynyt peura-kittyjä ja -doraemoneja, mutta ostin sieltä ihan pelkkiä söpöjä peura-koristeita. Muiden elukoiden puvuissa esiintyvät sarjakuvahahmot näyttävät helposti siltä, kuin peura-parka olisi riivaajan vallassa.


Keräiltävä ei lopu vielä siihenkään, että on saanut joka pikkukaupungin teeman mukaisen koristeen luuriinsa. Harajukun Kiddy Landissa bongatut gootti-kittyt eivät tietääkseni ole alueellisia vaan teema-spesiaaleja. Ihan tavallisen kittyn löytäminen saattaisi olla jopa haaste. Ja jos ei halua pitäytyä vain kännykkäkoruissa, voi ostaa vaikka vaahtosammuttimen.

Muunkinlaisia kännykkäkoruja löytyy pilvin pimein. Jos Kitty tuntuu liian massateinille keräiltävälle, voi siirtyä toisen Sanrion pinkin hahmon faniksi. Jotain näiden hahmojen pitkäikäisyydestä kertoo, että mulla oli ennen kouluikää My Melody -pupun värityskirja. Japanibuumin noustessa Melodya ei ole vielä alkanut tällä puolella planeettaa näkyä katukuvassa ihmisten yllä ja koristuksissa yhtä paljon kuin Kittya.

Gootti-ihkuilu toi muutoksia myös Melodyn maailmaan, kun vuonna 2005 hänelle lanseerattiin uusi, erilainen kaveri kivojen lampaiden ja kisujen sijaan: Kuromi is the leader of a tricycle gang known as "Kuromi's 5." Other members include a cat named "Nyanmi", a dog "Wanmi", a fox "Konmi," and a mouse "Chumi." They all wear black and drive around in a menacing fashion. (Wikipedia)

Illan uutisina kerrottakoon, että muoti on nyt kompostoituvaa ja Akihabaran otakut valaistuneita. Tokion metrossa helppoheikeillä on markkinointikikkojen koko arsenaali käytössä.