Lontoon japanilaiset ja muut puutarhat tuskin ovat erityisen kiinnostavia nähtävyyksiä juuri tähän aikaan vuodesta. Siksi olen etsinyt ensi kuun reissulle kiinnostavia museokohteita. 24 Hour Museum listaa useita kohteita kirjastoista museoihin ja puutarhoihin. Lisäksi sivulla kerrotaan Lontoossa nykyisi asuvista japanilaisista (arviolta 55 000) valtaosan tulleen 80-luvulla, mutta ensimmäisten jo 1800-luvulla.

156979113_29cb1deefd_m.jpgBritish Museumin Aasia-kokoelmiin kuuluu myös useampi japanilaisen taiteen ja kulttuurin huonetta. Ne ovat olleet suljettuina kesän ajan. Tarkkaa uudelleenavaamisaikaa ei verkkosivuilta löytynyt, mutta toivottavasti ensi kuu ei ole enää kesäksi määriteltävää aikaa ja huoneiden sisältö on saatu uusittua.

Jossakin ravintolassakin olisi kiva käydä. Valikoimaa löytyisi, mutta miten noista osaisi valita? Pitää hostellissa kysellä lähistön paikoista vinkkejä. Japanilaista antiikkia, vaatteita ja kukkakauppojakin löytyisi.

Ehkä tyydyn British Museumiin ja sushibaariin. Ehtii nähdä paikallistakin kulttuuria.

Ja sitten linkkipaloja:

Old Tokyo -sivustolla voi ihailla Tokion vanhoja maisemia ja lukea paikkojen historiaa.

Elokuvia ja Valokuvia -blogissa kerrotaan ilmaseksin MM-kisoista Japanissa. Tämän rinnalla ilmakitaroinnin erikoisuus kyllä kalpenee.

Metropolis kertoo Japanin lellityistä lemmikkikoirista. Lehden voi myös kuunnella podcastina.

Shota no Sushi YouTubessa: Shota on päättänyt tulla kaikkien Japanin parhaaksi sushikoksiksi ja pelastaa isänsä perheyrityksen. Oppipoikana kuuluisassa Otori Sushissa hän oppii ammattin salat, mutta maksaa myös oppirahat kestämällä nuorelle lahjakkuudelle kateellista mestaria. Lisätietoja ja arvosteluja JDoramassa.

TokyoCube myy japanilaisia vaatteita ja vimpaimia. Kiinalaisia mekkoja ja kungfu-pukuja kuolaavien kannattaa tutkailla GoodOrientin valikoimaa.