ekiben_28.jpg
J-listiltä löytyi tavallista vähemmän puuduttava kielenopiskeluun sopiva kirja. Lyhyillä teksteillä ja kauniilla värikuvina esitellään 800 parasta paikkaa poimia junaan mukaan japanilainen eväslaatikko.

Ekiben-kirjaa pitää muistaa mulkoilla, jos ja kun seuraavan kerran lähden sinnepäin maailmaa. Asemilta nappaamani laatikot ei ihan aina olleet mitään kulinarismin huippusaavutuksia, kun en osannut päätellä millaisessa paikassa kannattaa shopata lounasta. Halvaksi nuo jännimmät lodjut ei tule, että ei niillä koko matkaa voi elää, mutta muistoksi jäävä kaunis astia olisi ollut kiva tuliainen. 

Tuliaisista puheen ollen. Dogo totesi ennen matkaa, ettei jaksa mitään kuppeja ja kulhoja raahata, kun toivoin astioita. Nyt se sit rempas ja toi 7 metriä punaisella kuvioitua mustaa silkkibrokadia! Ensin ajattelin, että tekisinkö hameen, mutta tuo määrä riittäisi mekkoon tai jakku ja hame -settiin. Pitää konsultoida paremmin ompelukoneiden ja kaavakirjojen kanssa taplaavia sukulaisia eli äitiä ja kummitätiä. Kangas on kyllä niin nättiä, ettei sitä meinaa hennoa leikellä.

Edit: Tässä linkki kuvaan siitä kankaasta:

Got a souvenir from China