Gosh! in London by sephui.

Aleksi fiilisteli jo lähtöä. Jussi signeerasi mailin:

jussi,
   joka kohta nauraa lontooseen kiitävän BA:n koneen
   ikkunasta maassa
   mateleville Finnair-matosille

Pitäisi pakata. Lainasin Mikon kiipeilyrepun, hain passin kotoani ja pesin vaatteet, mutta jostain syystä en halunnut vielä laittaa niitä reppuun. Tajuntaani ei kunnolla ole vielä suodattunut, että kahdentoista tunnin päästä olen Lontoossa.

Jadesoturin jälkeen käytiin tänään yhdellä. Tuli puheeksi Lontoo ja puutarhat. Minna kertoi käyneensä marraskuussa katsastamassa kasvitieteellisen. Kew on kaikkiaan niin laaja, että yhden päivän saa menemään kasvihuoneiden kahlaamisessa vaikkei pihalla kaikkia tiluksia ryhtyisi tarkastamaan. Niiden läpi voi köröttää golfautolla - kuulostaa huijaamiselta. Vaikka kukkaloisto on lakastunut, syksyinen englantilaismaisema saattaa olla kaunis. Se jää nähtäväksi.

Lontoon Colindalessa olisi jo parhaat päivänsä nähnyt Oriental City -niminen ostari. Tällä reissulla ei taida sinne asti keritä. Ensimmäisellä kerrallani koitan saada haltuun keskustan ja käydä Japan Centressä Piccadillyllä. Sarjakuvia löytyy Forbidden Planetista ja Gosh!ista British Museumin läheltä. Kommentteihin saa jättää vinkkejä kiinnostavista kohteista ja kaupousta keskustassa.

Itseasiassa olen käynyt Britannian maaperällä, mutta en mantereella vaan Gurnseyn saarella. 90-luvulla Ranskan reissulla tehtiin päiväretki sinne Bretagnesta. Kanaalisaarella vietetyn lyhyen, mutta kesäisen autereisen päivän jälkeen ajattelin, että tänne olisi hauskaa tulla ajan kanssa lomailemaan.