32901064_77b177be6a_m.jpg75140653_6573531e64_m.jpg

Natto on yksi niistä ruokalajeista, joilla matkailijaa Japanissa tykätään pelotella. Soijaektoplasmaa syödään mm. aamiaisella paahtoleivän päällä, lounaalla lisukkeena tai misokeitossa - tai ihan sellaisenaan. Nami nami... Natton hajua on verrattu voimakkaisiin juustoihin ja maku muistuttaa papua ja pähkinää. Rakastan homejuustoja, syön limaisenoloisia sieniä ja äyriäisiä, olen kokeillut suolattuja ja kuivattuja soijapähkinöitä, jotka oli ihan hyviä naksuja, joten saattaisin jopa pitä natosta.

En siis ollut ajatellut tällä matkalla perehtyä fermentoituun papulimaan, mutta Akseli ilmoitti mailissa innoissaan hommaneensa jo tarveaineet. Yhteiskokkailu on kyl hauskaa. Tästä tulee vielä joku Iron Chef -tempaus.

Samaan aikaan Yhdysvalloissa on keksitty tehdä sushin näköisiä suklaakarkkeja. Onneksi ovat tarpeeksi törkeän kalliisti hinnoiteltuja ettei kiusaus pääse ylivoimaiseksi.

http://www.chocolatesushi.com/home.html
http://www.kookisushi.com/

 
Chocolate Sushi                                       sushi_chocolate
Originally uploaded by pokeystik.               Originally uploaded by verdurecn.