Our Bottle // Originally uploaded by modus.

Mexico Cityssa tequilaa tilattiin yökerhossa pulloittain. Se tuotiin pöytään lasipinon, suolan ja limelohkojen kanssa. Japanissa ostetaan myös pullo kerrallaan, mutta siellä on opittu se, mitä ikiteekkari ei koskaan opi: kaikkea viinaa ei ole heti pakko juoda.

Pullon tiukkaa voi lähtiessään jättää puolillaan parkkiin ravintolaan. Kylkeen kirjoitetaan omistajan nimi ja pullot laitetaan hyllylle, jossa ne ovat samalla kortteliravintolan kodikas sisustuselementti.

Pullo-optiota tarjotaan kantisten lisäksi joskus ulkomaalaisillekin tai sitä voi kysyä. Tokiopassi-oppaassa kerrottiin erääntymässä olevasta baariin jätetystä pullosta, jonka omistusoikeuden suomalaismatkaaja luovutti eteenpäin toiselle. Turisti onnistui löytämään oikeaan baariin ja sai kulautettua pullon perät kurkkuunsa valehdeltuaan sujuvasti henkilöytensä.

Kuvan pullo jäi tyhjänä ravintolaan odottamaan isäntäpariskuntansa paluuta. Shouminissa on käytössä uudelleentäytettävät pullot alkuperäispakkausten sijaan. Vaimon toivomuksesta se täytetään seuraavaksi umeshulla.

Image-kustannuksen lehtien blogissa vinkataan japanilaisen umeshun eli luumuliköörin sopivan glögin terästeeksi. Pienenä yhdistin glögin vuodenvaihteeseen kuusijuhlaa enemmän, koska kotona sitä juotiin kynttilän valossa savikupeista.