1758435_cf23070df0_m.jpg

Tahan mennessa on tullut syotya liukuhihnasushia, lettua jossa oli suklaamoussea valissa, paikallista kummaa jugurttia, kylmaa ja kuumaa vihreaa teeta,@sashimia ja ja ja... Sukiyaki jai tanaan viel valiin. Harmi. Hedelmat on kalliita, samoin viinit ja juustot. varsinkin ne on kalliita, jos menet paikallisen Eiran kulmaruokaputiikkiin. Onneks ostettiin vaan tuorejuustoa siita lafkasta.

Olisi kannattanut ottaa lappari mukaan, vaikka dogosta se oli ylimaaraisen kaman raahaamista. Nettikahviloita on naheen vahan, mut verkkopaikkoi paljon. Muille matkailijoille tiedoksi.

Paikalliset gootti-cosplaytyypit, joihi on kadulla tormanny, ei ole innostuneet poseeraamaan kameralle. Hmm... Yksi noin kolmikymppinen japanilaisnainen nauroi rakaisesti ja osoitteli poikakaverilleen teinigootteja, jotka kipitti noloina ohi. Ilmeisesti alakulttuuri ei olekaan kaikkien mielesta kewlii ja hienoo vaikka sita Euroopassa ja Jenkeissa kuinka matkittaisiin.

Tokiossa ei tarvii ostaa nenaliinoja tai sateenvarjoja. Ekoja ojennellaan kadulla naytteina ja tokia voi lainata ja sosialisoida useista paikoista.

Tuntuu kuin ei osaisi lukea. Sensory over load iskee valilla yli. Ruokakaupassa on ehka puolet hyllyissa olevista jutuista pakkauksia, joista ei saa tolkkua mita niissa on. Eilen illalla paa suris ja oli vaikeuksia lukea rauhassa kirjaa, jonka kielta ymmarsi.

Kaikkea sita verkossa loytyy. Niinku pottusushia. Monikulttuurinen ruokablogi kertoo japanilaisen ja suomalaisen ruuan ja ihmisten liitosta, kasittaakseni.

Kioton rokansysteemit ois halunnu aiemmin varauksen kuin viis tavallista paivaa ennen. En tajunnut lukeem, et viis bisnespaivaa eli arkipaivaa, mika ohjeessa seisoi, kun laitoin kyselyn sillon kuus paivaa aiemmin, joista vain nelja oli arkipaivii.Noh, pitaavaan menna Kiotoon ja kysyy siella tai soittaa huomenna ja katsoa josko siella vastaava henkilo juttelis "eigoa". Rahaa saattaa palaa enemman mut eikohan se toimi niinkin.

*********

Sovittii just treffit Ikebukuron asemalle 19.30 koko porukalla eli Akseli, Sty ja dogo plus mina. Sty nayttaa sit mis on halpa ruokakauppa, josta saa hamsteroitua murkinaa varastoon. Whee! Sit voi menna ihastelemaan YoeStyn Tokioasumusta ilman, etta jouduttiin leikkimaan suunnistusta kuvitetun kuinka-meille-loytaa-oppaan kans.

(Vihdoin loysin viivan naist nappiksista. Miskohan ois miukumauku... Tarvii leikkaaliimailla aina se jostain. Ja kanasyottojuttu menee valilla paalle ja alkaa tulkita kirjoitukset katakanoiksi, hiraganoiksi ja kanjeiksi. Rasittavaa.)